В Одесі обвалився Масонський дім. ФОТО

В Одесі обвалився Масонський дім. ФОТО
На Княжій, 1 в Одесі обвалився знаменитий Масонський будинок.

Рятувальники не виявили людей під завалами, - повідомляє vgorode.ua.

За даними ЗМІ, обвалився лицьовий фасад будівлі. На місце інциденту приїхали кілька карет швидкої допомоги і патрульні поліцейські. Людей під завалами не виявили.

Площа руйнування складає 100 кв. м, існує загроза обвалення зовнішньої стіни. Наразі за допомогою спеціальної аварійно-рятувальної техніки рятувальники проводять розбір конструкцій.




У серпні минулого року Одеська облрада продала цей будинок з аукціону компанії Арт Білдінг Груп за 1.6 млн грн. Остання взяла на себе зобов’язання відновити пам’ятник в автентичному вигляді.

Довідково: Будівлю побудував архітектор Олександр Бернардацці за проектом Едуарда Меснер в 1887-1892 рр. для Одеського відділення Російського технічного товариства. Будівля була створена в "цегельному стилі", який став популярним в другій половині XIX століття. Характерними особливостями цього стилю були застосування цегли різних форм, кольорів і розмірів в якості оздоблювального матеріалу (без застосування штукатурки) і її ж в якості елементів декору. Назва "Масонський будинок" будівля одержала в народі через елементи декору, подібні на масонські символи - молот і циркуль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це - дуже поганий знак. На жаль. Краще б щось інше завалилось.
Відповісти