Суд таємно скасував арешт майна «діамантового прокурора» Корнійця

Суд таємно скасував арешт майна «діамантового прокурора» Корнійця
Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це повідомив колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько у Фейсбуці, - повідомляє LB.ua.

"Сьогодні дізнався, що 12 липня апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця", - написав він.

Дружина Корнійця заявила про свої права відповідно до шлюбного контракту. Арешт на майно наклали ще у вересні 2015 року, але апеляцію дружина Корнійця Світлана подала тільки в червні 2016 року.

"У своїй апеляції Світлана Корнієць, яка, до речі, займає посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Київської області, вказала на те, що між нею і чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить усе майно і земельні ділянки Корнійця. І про це вона, звичайно ж, забула вказати у своїй декларації", - написав Касько.

Апеляційний суд став на бік позивача, відновив терміни апеляційного оскарження і зняв арешт із половини арештованого майна.

"Не здивуюся, якщо цю "схему" візьмуть на озброєння колишні можновладні чиновники часів Януковича і фігуранти свіжих справ НАБУ, в яких знайдуться якісь шлюбні контракти, за якими все арештоване в них майно виявиться власністю їхніх дружин. А контрольований суд їм охоче повірить", - зазначив Касько.

Нагадаємо, Корнійця і заступника начальника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 6 липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома в Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнійця і Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхню справу зараз розглядають у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Наприкінці жовтня 2015 року ГПУ висунула Корнійцеві нову підозру у вимаганні з обтяжливими обставинами, а Печерський райсуд Києва обрав йому новий запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3 млн 45 тис. гривень.

13 травня невідомі побили Корнійця на виході з ресторану, де він давав інтерв'ю журналісту "Нового времени". Після цього до нього приставили охорону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Украіною правлять жуліки .
Відповісти