Залежність від соціальних мереж подібна до алкоголізму і наркоманії

Залежність від соціальних мереж подібна до алкоголізму і наркоманії
Вчені зробили висновок, що залежність від соцмереж, зокрема від Facebook, аналогічна алкоголізму і наркоманії, оскільки у людини з'являється непереборне бажання відвідати свій аккаунт і бути постійно в курсі подій.

У дослідженні взяли участь 292 повнолітніх респондента, які відповідали на запитання анкети щодо свого сприйняття соцмереж, проте тексти питальника відповідали анкетами, за допомогою яких проводиться діагностика алкогольної або наркотичної залежності, - повідомляє neboley.com.ua, посилаючись на Business Standard.

З усіх опитаних близько 90% виявилися активними користувачами Facebook. Вони приділяли порталу майже 30% від всього проведеного в Інтернеті часу.

При цьому 67% респондентів поставили SMS-повідомлення Facebook на свій смартфон, а ще 10% абсолютно не могли контролювати свій потяг до соцмережі, сердились і дратувались, якщо виникали якісь перешкоди для її відвідування. Саме серед останніх волонтерів спостерігалася сильна пристрасть до алкоголю. А нездатність контролювати свої емоції часто характерна і для наркоманії.

Вчені вважають, що залежність від Facebook, коли люди не можуть не заходити на сайт компанії для перевірки нових повідомлень, слід офіційно визнати і зарахувати до розряду поведінкової залежності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В соцмережах сидить тільки школота і їм подібні. Особисто я там нічого цікавого для себе не знайшов
Відповісти
Не тільки про комп'ютерну, а й про інші види залежностей детально написано у №8 журналу "Експеримент".
Відповісти