Макаревич про росіян: як були рабами, так рабами й залишилися

Макаревич про росіян: як були рабами, так рабами й залишилися
Більшість жителів Росії не вміють і не хочуть вчитися думати, вважаючи за краще залишатися рабами авторитарного режиму, замість того, щоб будувати демократичний.

Таку думку висловив відомий російський музикант, лідер гурту «Машина часу» Андрій Макаревич, - повідомляє «Преса України».

Макаревич поспілкувався зі слухачами однієї з російських радіостанцій. Йому поставили запитання про те, чому в Росії досі панує авторитарний режим, тоді як переваги демократичного очевидні.

«Для того, щоб думати, треба, щоб думати хтось навчив свого часу. Боюся, що в масі своїй наше населення цим не сильно страждає. Голосують за це, тому що іншого не пробували упродовж століть. Все це трошки під різним соусом подавалося, але, по суті, як були рабами, так рабами і залишилися», - відповів музикант.

Він пояснює це тим, що пам'ять про рабство і небезпеку вільнодумства дуже сильно вкоренилася в росіянах. При Горбачові вони, на його думку, спробували свободу на смак і злякалися. У приклад Макаревич привів свого товариша - вільнодумця 70-х років. Якось він прийшов до Макаревича і заявив, що його зарплати в 100 рублів вистачило тільки на портвейн і ковбасу. Він пошкодував, що не може повернути краще життя, як раніше, коли вони лаяли радянську владу і нічого не робили. Навіть ця людина не була готова до свободи, стверджує Макаревич.

«Я думаю, що просто на все свій час. Ось зараз ми з такою швидкістю котимося назад, що, згідно із законами рівноваги, до яких світ все-таки тяжіє, як мені здається, тим швидше буде рух вперед, коли все це закінчиться», - переконаний він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це саме стосується й українців....
Відповісти
Останні новини
Макаревич про росіян: як були рабами, так рабами й залишилися
31 липень, 2016, 21:53