Черговий фейк від волинського активіста. ФОТО

Черговий фейк  від волинського активіста. ФОТО
Чи справді луцький настоятель Свято-Георгіївського храму їздить на російських номерах та тримає у авто Георгіївську стрічку?

Таку інформацію у Facebook поширив Богдан Жишко.

Проте журналісти запідозрили, що це може бути неправдива інформація.

Власкор газети "День" Наталія Малімон, коментуючи допис, зазначила:

"1. На знімках немає ні фото водія, ні номера машини. 2.Настоятель Свято-Георгіївського храму у Луцьку взагалі не має приватного автомобіля. 3. Для чого задумано цей пост? Гугл каже, що Свято-Георгіївський храм знаходиться у Луцьку за прокуратурою. Саме так Гугл і каже? Чи каже, що храмів на честь цього святого багато на Волині? Звідки підстави вважати, що то була машина настоятеля храму, "який за прокуратурою"? У настоятеля цього храму взагалі нема приватного автомобіля.

Так, отець Олександр Мазурак благословляє міліціонерів, які їдуть в так зване АТО, і сам два місяці перебував з ними у тих неспокійних місцях, де були вони. Звісно, він не має права брати у руки зброю, але у тих гарячих точках звершував духовну опіку, яка була необхідна міліціонерам. Він капелан і волонтер. Це щодо особи цього священика.

А ви, Богдан Жишко, бували у тих неспокійних місцях, в яких бував настоятель храму "що за прокуратурою"? Я зазвичай не коментую подібні опуси. Але тут вражає самовпевненість у чистій брехні".

Журналістка Євгенія Стекунова додала:

"Треба було уточнити, де саме знаходиться Свято-Георгіївський храм. Це взагалі якісь білоруси могли бути, бо вони зараз їдуть на Почаїв до свята ікони їхньої. А галоперідол треба пити, коли така спека і загострення йдуть".

Ось про що писав Богдан Жишко у своєму дописі:

"Колорадська‬ стрічка на автомобілі з російськими номерами у Луцьку. Зухвало? Якби не війна й теракти, то поліцію не повідомляв би.

Через хвилин двадцять прийшов власник авто. Підходжу сам й кажу, щоб зняв стрічку. А він відповідає, що є настоятелем Свято-Георгіївського храму і що це — кольори святого Георгія. Поїхав.

Гугл каже, що Свято-Георгіївський храм знаходиться у Луцьку на Винниченка, за прокуратурою. На фотографіях бачу, як батюшка, подібний на водія жигуля, проводжає на війну працівників МВС.

Ось так панове, Ви не такі круті, щоб їздити Луцьком на російських номерах із сепарською символікою.

А в цього духовного наставника з РПЦ є звязки. А я ж казав батюшці, що Георгіївська стрічка відрізняється від сепаратистської. Чим у наш час можна пояснити таку поведінку цього чоловіка? Адже, якщо так хочеш, поклади на панель образок святого Георгія, напиши великими літерами, що ти є настоятелем храму. Нащо чіпляти символ, який неоднозначно трактується?"
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а Евгенія Стекунова також мабуть актиВіЗДка, чи хто, як вона пише...
Відповісти
Вона перепила галаперідолу і має чоловіка кагебіста та заклятого ворога України, тож хоч у Фб повитискується. І вона не журналіст.
Відповісти
про чоловіка подробнее. це нічо що в нього син атошник комісований після бойових дій через втрату зору?
Відповісти
А ничо, що вiн зор втратив, бо стекломою перепив?
Відповісти
тобі відніше, алкашня московська)
Відповісти
та боже борони, хай милує. я ж тепер ніч спати не буду :-)
Відповісти
ну это просто уровень журнализдики: "а был ли мальчик?" - есть такой настоятель? почему рос.номера авто не сняты? Почему сам постящий не реагирует на комменты (бот для вброса)?
И отчего сами шановани журнализды не съездили взять коммент у настоятеля, заснять его авто (если есть), спросить прихожан или он живёт на Луне?
Пишитеисчо
Відповісти
Не маєш до чого причепитися, то причепився до георгіївської стрічки? Через цю стрічку всі проблеми в Україні? Думаю, що проблеми в Україні через таких нетерпимих і зазомбованих, як Жишко. Працювати йди, тоді все буде добре в державі.
Відповісти
ввдруге пишу коментар, який модератори, з незрозумілих мені причин, видаляють. Як прихожанка даної церкви повідомляю: священник не має ЖОДНОГО автомобіля, і за кермом за 10 років ніхто його не бачив. За службу 2 рази співається молитва "Боже великий, єдиний, нам Україну храни". От. Олександр справжній патріот (постійно возить передачі військовим в зону АТО), високоосвідчена та інтелігентна людина, тому писати такі ФЕЙКИ - просто ЗЛОЧИН.
Відповісти
свободноє врємья співається: "Божє, царья храни...")))штота актівізд перебдєл слєгонца, видно, бухаит многа, нігадяй)))
Відповісти
активізд само по собі дуже потужний діагноз. а активізд від Свобіди та ще церковний патрійот - це в палату мєр і вєсов.
Відповісти
Із моїх знайомих, хто повернувся із війни, з передової, жоден не сказав, що у бою заслужив право носити «Георгіївську стрічку»…
Так, я поважаю Олександра Мазурака за волонтерську та пасторську роботу, але якщо це дійсно він їздить автомобілем на російських номерах і з символікою, яку обрав собі окупант, то прошу: отче Олександре, зі сторони сприймається негарно! Давайте я придбаю у вашому храмі образок св.. Георгія й подарую, замініть стрічку на образок!
Я витратив кілька годин часу, щоб познаходити всі церкви Святого Георгія, Свято-георгіївські храми, передивився фотографії настоятелів цих храмів. У Житомирській та Рівненській областях є грами УПЦ КП, також передивився. Найбільше подібним до водія автомобіля з сепаратистською символікою є настоятель Луцького храму. В інших настоятелів або статура, або вік інші, відрізняється величина, форма, колір бороди; обличчя інше. Менш подібним є настоятель Голобського храму.
Як би там не було, чи це священник УПЦ МП, чи УПЦ КП, Георгіївська стрічка в автомобілі на російських номерах невідомого походження сприймається зухвало й провокативно!
Православні журналісти знають своїх батюшок, можуть подзвонити й запитати.
Відповісти
отець Олександр вже мав щастя почитати Ваш опус. ваше завдання, якщо у вас збереглося щось людське, - знайти його і вибачитись. крапка на цьому.
вам же сказали, що через Волинь зараз багато іноземців їде. але часом на людину находить такий морок, що вона буде давитись, але кричати - засахарілось.
Відповісти
путіна і вєдмєдєва ані кампрамітірують чєсних украінських батюшків шоб іметь мажлівасть завладєть душамі їх пастви. но народ нє дрємліт. враг нє прайдьот. пірамога будіт за намі!!!
Відповісти
Запрошує Вас до храму св.Георгія що знаходиться за прокуратурою і я Вам подарую ікону Св.Георгія.Нехай Бог береже Вас і Вашу родину.
Відповісти
Бачу, що образив чоловіка, який не причетний до історії з георгіївською стрічкою. Мені самому дуже неприємно з того й прошу Вас, Олександре Мазурак, вибачення!
В коментарях було запитання, чи був автомобіль взагалі? 29 липня об 15 год 12 хв. Я телефонував на 102 й повідомив про автомобіль. Дзвінки фіксуються. Через кілька хвилин побачив в «Епіцентрі» поліцейського й повідомив йому про автомобіль. Кілька хвилин ми разом чекали на водія, щоб перевірити документи. Саме тоді робилися фото. Але в гіпермаркеті щось трапилося й поліцейський змушений був піти на виклик. Водій автомобіля появився о 15.45 год. Авто я зупинив біля правих дверей центрального входу в «Епіцентр» в присутності двох охоронців. Отже, маємо двох свідків плюс запис відеокамери. Розмова відбувалася в присутності охоронців. Ми разом чекали на того водія й вони чули, як той назвався «настоятелем Святогеоргіївського храму». Крім того, чоловік був неконфліктний, розмовляв українською так, як розмовляють у нас; на панелі автомобіля лежали вицвівши на сонці образки й чорна чотирикантова шапочка, в яких ходять монахи. Сам з виду – як батюшка. Я очікував російського туриста, казака-розвідника обстановки, просто місцевого дурня, але до зустрічі з українцем-попом не був готовий. Тут і не шарпнеш, і не переконаєш словами за 5 хвилин…
Не сфотографував і не уточнив, звідки він.
Виявляється, що взяти відеозапис із камер спостереження можна лише за рішенням суду…
Далі намагався знайти в інтернеті того водія. І тут втнув дурницю, написавши, що найбільш подібним є той то і той то…
Розшукав в інтернеті місцевих активістів одного із сіл, зателефонував, познайомилися, розповів, розпитав. Каже, що батюшка їздить велосипедом, а такого автомобіля в селі ніколи не бачили. Словом, скільки й де зміг, перевірив. Не знайшов. Сам водій не зголосився. Парафіяни не повідомили, що це їхній батюшка. Самого автомобіля, хоча і шукав, у центрі Луцька не бачив.
А задум був – оприлюднити, щоб з тим чоловіком поговорило його церковне начальство. Я не знаю, як ще можна було тут вплинути.
На автомобілі немає талона від поліса страхування, провокативні номери, стрічка, образок царя Миколи http://murder-of-imperial-family.gatchina3000.ru/P1000134.jpg . Між іншим, стрічка має стосунок лише до ордена «Георгій побідоносець», появилася при Катерині і утворена з імператорських кольорів – золотого і чорного. Сам св.. Георгій не мав стосунку до цих кольорів.
У мене кожного разу при зупинці поліція перевіряє наявність поліса страхування, а тут чоловік зухвало їздить без документів, і, я так розумію, йому це сходить з рук.
Відповісти
зовсім інша мова. вітаю.
Відповісти