Волинський інспектор архбудконтролю вимагав хабар з підприємців. ВІДЕО

Волинський інспектор архбудконтролю вимагав хабар з підприємців. ВІДЕО
Журналістам уже не вперше скаржаться на дії Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області. Мовляв, інспектори зловживають становищем і безпідставно штрафують людей на великі суми коштів. Через що постійно доводиться звертатися у суд.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Микола Климюк займається з дружиною Катериною невеликим бізнесом у селі Козлиничі, Маневицького району. Вони займаються лісозаготівлею та обробкою деревини. Підприємцем оформлена дружина, та всіма справами займається нині її чоловік, бо жінка у декреті.

Микола Климюк каже, що розпочав будівництво будиночка для охоронців. Все було добре із документами про будівництво до моменту здачі приміщення у експлуатацію. Під час подачі декларації про завершення будівництва інспекція повідомила, що підприємець написав неправильне прізвище архітектора проекту забудови і не сплатив пайову участь (внесок у розбудову інфраструктури населеного пункту) сільській раді.

У результаті, не зважаючи на виправлені помилки та подачу нової декларації, про завершення будівництва, архбудінспекція вирішила провести перевірку об’єкта 6 червня. На місце приїхав інспектор нагляду Олександр Коломієць. Як розповідає підприємець Климюк, Коломієць після перевірки дав, так би мовити, час одуматися і натякнув на можливість вирішити питання без будь-яких юридичних проблем.

Врешті, коли підприємець відмовився в будь-який спосіб сприяти такій пропозиції, на нього був накладений штраф у розмірі 60 тисяч гривень.

Адвокат Миколи та Катерини Климюків Любов Карпюк каже, що інспектор Коломієць допустив ряд порушень під час проведення перевірки, а саме:

- не пред’явив свого посвідчення на момент та направлення на проведення позапланової перевірки;
-дав підписатися під актом про проведення перевірки Миколі Климюку, який на це право не мав згідно довіреності;
-натомість у акті відсутній підпис підприємиці Катерини Климюк
також підприємиця Климюк не отримала копію акту про перевірку, що передбачено Порядком прийняття в експлутацію об’єктів будівництва.

Цей документ її адвокат отримала уже самотужки у інспекції.

Перевірка була здійснена 6 червня, акт же був складений 10-го. Коли представники підприємця зверталися до голови Цмінівської сільської голови Наталії Оксенюк, вона відповіла, що у сільраді немає Порядку сплати пайової участі забудовником.

У коментарі вона пояснила, що тоді не зрозуміла, про що саме мова. Врешті, коли інспектор Коломієць приїхав до села на перевірку, то таке положення знайшлося.

Адвокат Карпюк каже, що пайова участь у розмірі 5 тисяч 600 гривень була сплачена 10 червня. Цього ж дня підприємець подала заяву про виправлення помилок та уточнену декларацію про завершення будівництва.

«Згідно Порядку, – зазначає Любов Карпюк, – якщо забудовник самостійно виправив усі помилки, то штраф на нього не накладається».

Втім, інспектор Коломієць в той же день таки склав акт перевірки, 21 червня склав протокол цієї перевірки, а 27 червня оформив постанову на стягнення штрафу у розмірі 60 тисяч гривень.

Інспектор Олександр Коломієць відмовився зустрічатися із журналістами, щоб детальніше пояснити свою позицію щодо цієї ситуації. На момент отримання коментаря сім’я Климюків уже подала до суду на Архбудінспекцію. Тож, Коломієць сказав, що не хоче тиснути на суд і коментувати цю ситуацію.

На запитання щодо неправомірної вигоди, то він не заперечив і не спростував цього. Лише порекомендував підприємцю звернутися у відповідні правоохоронні структури, а не до журналістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті хоть хтось взявзя за цього Коломійця! Дуже противна і підла людина, колишній мєнт і хабарник!!!! за будь-яку роботу на посаді інспектора бере хабарі і не червоніє!!! Сором таким чиновникам!!!!
Відповісти
А, хто за нього взявся, то він взявся!
Відповісти
Да, а ти як йому давав хабаря був синій?
Відповісти
Цей Коломієць вже дістав своїми штрафами, а справу допомагають вирішити його сусіди по коридору, Євген Балаєв (якого теж би по руках дати, а то лякають штрафами і беруть по одній-дві тисячі хабаря за його ненакладання, а винними в його накладанні найчастіше є вони самі, оскільки вони ж роблять проект) та його колега з Колок.
Відповісти
Погоджуюсь з постом.коломієць ще та свиня хабарюга
Відповісти
пойміть, Коломієць мусить брати хабарі, бо як йому сімю годувати? дитина його вчиться на платному в медичному у Києві, вдітися треба, їсти теж щось треба!!! як прожити на зарплату державну?
Відповісти
Вас тоже на заметку возьмём за инакомысленье
Відповісти
Якогось хабарюгу тупого ніхто не може поставити на місце.Що це за дурня.Гнати його в три шиї,хай іде на базар,або в село коров держати.Равзом з органами відмиває гроші.Знає добре табилчку ділення
Відповісти
Та він на базарі й так торгує гуманітаркою (військові речі з НДР)
Відповісти
нашо таке дурне писати? нормальний чоловік Коломієць! може загнався трохи, бо жити важко!
Відповісти
як жити важко, то хай їде за кордон на заробітки і там паше, а не стриже тут капусту! думає що самий хитрожопий! ? хай попробує за якоюсь бабулькою в Італії доглядати, підтерти ій ..., і матиме гроші!
Відповісти
А шнита ще не посадили? За ним шконка скучає уже років 20 ...
Відповісти
я незнею
Відповісти
А шнит тут до чого? Він давно не працює в інспекції ...
Відповісти
Швондерович.а шо Ви вже сидите?Поспішили ...Вам сумно одному?і обідно досадно що Шнит не сидить.аз нього як з "гуся вода",бо битий !А до речі може передачку якусь?Де сидите? Іна майбутнє дивіться "ху із ху"Просто оглянітеся вокруг як великий борец за справедливостоь
Відповісти
та в смітник того інспектора!невже не знайдеться в Маневичах порядної людини на таку посаду?!хай молоді пробують щось змінювати і розвивати місто!
Відповісти
Петрович не дождеся, ще влупить він тебе за складл в Оконську і оті будівлі на відео поза твоею спиною, які будуеш не законно!
Відповісти
Останні новини
Волинський інспектор архбудконтролю вимагав хабар з підприємців. ВІДЕО
09 серпень, 2016, 11:08