На Волині відкрили 13 кримінальних проваджень за фактами порушень прав журналістів

На Волині відкрили 13 кримінальних проваджень за фактами порушень прав журналістів
Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, начальник слідчого управління Наталія Пасічник зустрілася з представниками Ради з питань свободи слова та захисту професійної журналістської діяльності при Президентові України Тетяною Котюжинською та Олександром Тарасовим.

Вона поінформувала співрозмовників про ситуацію щодо порушення прав журналістів і стан розслідування поліцією злочинів стосовно працівників ЗМІ, - повідомляє прес-служба поліції Волинської області.

«З початку цього року слідчі волинської поліції відкрили 13 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, учинених стосовно працівників засобів масової інформації. Зокрема, три з них – за ст. 171 Кримінального Кодексу України, тобто за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Наприклад, нині слідчі розслідують кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 Кримінального Кодексу України за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста, котрого 14 липня невідомі особи не допускали на сесію обласної ради. Цьогоріч до суду з обвинувальними актами скеровано два кримінальні провадження, які стосуються правопорушень, учинених стосовно працівників ЗМІ», - повідомила Наталія Пасічник.

Вона зазначила, що розслідування злочинів стосовно журналістів перебуває на постійному контролі керівництва волинської поліції.
Співрозмовники також обговорили ситуацію, пов’язану з Ківерцівською районною газетою «Вільним шляхом», колектив якої заявив про тиск місцевої влади на редакцію та перешкоджання професійній діяльності. Наталія Пасічник підтвердила принципову позицію волинської поліції щодо неупередженої, ретельної та об’єктивної перевірки цих фактів і прийняття відповідного процесуального рішення.

Наталія Пасічник надала високу оцінку діям представників Ради при Президентові України у відстоюванні цінностей свободи слова та правовому захисті професійної діяльності журналістів.

Співрозмовники також обговорили питання перспектив проведення спеціальних навчань для слідчих волинської поліції, відповідальних за розслідування злочинів проти журналістів, а також співробітників сектора комунікації ГУНП і журналістів-криміналістів.

У зустрічі взяла також участь голова Волинської організації Незалежної медіа-профспілки України Оксана Швець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Окремих журналістів потрібно обстежити на предмет психічного здоровя.
Відповісти
Останні новини
На Волині відкрили 13 кримінальних проваджень за фактами порушень прав журналістів
17 серпень, 2016, 20:22