Знайшлися докази, що Ісус Христос був одруженим, - ЗМІ

Знайшлися докази, що Ісус Христос був одруженим, - ЗМІ
Нещодавно знайдений клаптик старовинного папірусу розміром 8 на 4 сантиметри може здійснити переворот в історії християнства: на думку окремих науковців, він містить докази того, що Ісус Христос не сповідував целібату, а мав дружину – і нею була Марія Магдалина.

Про це повідомляє Українська правда. Життя з посиланям на The Daily Mail.

Манускрипт, написаний стародавньою коптською мовою, датується приблизно IV сторіччям нашої ери.

У ньому наведені деякі висловлювання Месії. Зокрема, говорячи про Магдалину, він каже "моя дружина".

"Вона буде моїм учнем…", - говориться далі.

Сенсаційний документ представила на конференції в Римі професор богослов’я Гарвардського університету Карен Кінг.

Перед цим були проведені необхідні тести, які підтвердили автентичність манускрипту, з цим погодилися й деякі незалежні експерти. Остаточний висновок щодо його справжності буде винесено після проведення складного хімічного аналізу чорнил.



На думку Кінг, не варто ставитися до манускрипту як до біографічного документу. Він лишень вказує на те, що ранні християни могли вбачати духовну настанову в зображенні свого пророка одруженим чоловіком.

Одначе образ Ісуса як чоловіка з цілком земними пристрастями "не вижив" у ході подальшого формування церковних доктрин, натомість духовним ідеалом став аскетизм та целібат.

Цей уривок ставить під сумнів вимоги католицької церкви щодо целібату священників, які базуються на целібаті самого Ісуса

Як зауважила Кінг у коментарі журналові Smithsonian, цей уривок ставить під сумнів вимоги католицької церкви щодо целібату священників, які базуються на целібаті самого Ісуса.

"Це доводить, що для ранніх християн… сексуальний союз у шлюбі міг бути наслідуванням творення та генеративності Господа, і з духовної точки зору міг бути правильним та доречним", - каже науковець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
взагалі-то Христос завжди називав Невістою Церкву (тобто людей які вірять в Нього) і тоому так як Марія М. була Його учнем ,частиною Церкви,Він її так називав. ЩОб зрозуміти Отакі "Факти" потрібно знати про що саме говорить Біблія.
Тим паче за всю іторію християнства неодноразово створювались фальшиві листи, письмена аби вразити інших і мати з цього вигоду, як наприклад перші проповідники ,які наживались на імені Христа.
Відповісти
Останні новини
Знайшлися докази, що Ісус Христос був одруженим, - ЗМІ
19 вересень, 2012, 13:01