Російська військова авіація більше не використовує іранську авіабазу

Російська військова авіація більше не використовує іранську авіабазу
Представник Іранського МЗС Бахрам Касімі сказав, що домовленість між Іраном і Росією спочатку передбачала тільки тимчасове використання аеродрому російськими ВПС для ударів по екстремістам. За його словами, ці удари проводилися «за повного взаєморозумінням і з дозволу Ірану».

Про це повідомляє ВВС.

Посол Росії в Ірані також підтвердив, що всі російські військовослужбовці залишили іранську авіабазу Хамадан. В той же час, за його словами, РФ може відновити операції з бази Хамадан за рішенням керівництва Росії і Ірану, «коли це буде доцільно».

Раніше міністр оборони Ірану Хосейн Дехган розкритикував російських колег за розголошення інформації про використання російською авіацією іранського аеродрому Хамадан.

Нагадаємо, 17 серпня в Ірані визнали, що російські військові літаки дійсно використовують базу Військово-повітряних сил у цій країні для ударів у Сирії. Але іранська влада наголосила, що йдеться суто про посадки з метою дозаправки, а не про базування на постійній основі.

Раніше російські військові заявили, що тепер вирушають знищувати сили супротивників президента Сирії Башара Асада не тільки безпосередньо з Росії чи з бази в Сирії, але вже і з території Ірану.

Після цього, в Ірані підтвердили, що дозволили Росії використовувати свою військову базу в Хамадані «так довго, як їй це необхідно».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російська військова авіація більше не використовує іранську авіабазу
22 серпень, 2016, 23:35