Facebook та «ВКонтакте» відходять в історію. Їх витісняють нові соцмережі

Facebook та «ВКонтакте» відходять в історію. Їх витісняють нові соцмережі
Часи, коли українці масово реєструвалися у Facebook та «ВКонтакте», відходять в історію, адже у гру вступають альтернативні соціальні мережі, що об'єднують людей за світоглядом і сферами захоплень.

Про це 21 вересня пише «Фокус».

Вважаєте себе модним, тому що видалили акаунт в «Однокласниках» і розміняли першу тисячу друзів у Facebook? Як би не так. Пік інтересу інтернет-користувачів до найбільших соціальних мереж вже позаду.

Згідно з даними аналітичної компанії comScore, темпи зростання аудиторії Facebook в США впали до п'ятирічного мінімуму. У квітні 2012-го аудиторія найбільшої соцмережі зросла лише на 5%, тоді як на аналогічний період минулого року зростання становило 24%. В Україні ж спад інтересу до Facebook припав на березень, коли, за даними Watcher, аудиторія ресурсу навіть зменшилася на 80 000 осіб. Спад спостерігалася також в середині травня і початку серпня 2012-го.

Тим часом загальне число користувачів соціальних мереж, за інформацією comScore, за період з 2007-го по 2011-й зросла в три рази - з 500 млн до 1,5 млрд. Сьогодні 82% всіх людей в інтернеті - активні користувачі соціальних сервісів. Саме на них припадає одна з п'яти хвилин, проведених в інтернеті. Представники comScore називають зростання соціальних мереж глобальним культурним феноменом. І особливе місце в цьому феномені займають вузькопрофільні і монофункціональні соціальні мережі, аудиторія яких стрімко зростає.

Фокус вибрав десять альтернативних мереж, що розвиваються найбільш динамічно, і дізнався у їхніх українських користувачів, що нового ці ресурси привнесли в їхнє життя.

1. Соцмережа Goodreads створена у 2006 році для книголюбів. Число зареєстрованих користувачів уже досягло позначки 10 мільйонів, з них - 18 200 українців.

2. BuzzNet – соцмережа для меломанів. Тут 10 мільйонів користувачів зареєстрували з 2005 року. Однак, українців у BuzzNet всього 1075 осіб.

3. Велика віртуальна кінотека Flixster для синефілів. Її створили 2007 році, і вже сьогодні кількість зареєстрованих користувачів досягла 63000000 осіб. Українців тут 12 600.

4. DeviantArt - соцмережа для творчих людей, створена у 2000 році. Число зареєстрованих користувачів: 22000000, з них з України близько 16-ти тисяч.

5. Соціальна мережа 43 things створена для людей, які не хочуть тримати в голові свої цілі і прагнення, воліючи оформляти їх у красиві списки. Рік її створення 2005-ий. Користувачів уже більше 3 мільйонів, скільки серед них українців невідомо.

6. Busuu - для вивчення іноземних мов. Діє соцмережа із 2008-го року, має понад 12 мільйонів зареєстрованих користувачів, число користувачів з України – невідомо.

7. Соцмережа Gaia Online - для любителів аніме. Рік створення: 2003-ій. Число зареєстрованих користувачів: близько 24000000. Число користувачів з України: 3900 осіб.

8. Для мандрівників є також цікава соціальна мережа WAYN (Where are you now?). Рік її створення -2005-ий. У цій мережі уже понад 20 мільйонів тих, хто любить подорожувати, з них 81 670 українських туристів.

9. FetLife -для любителів БДСМ (бондажа / зв'язування /, домінування, садизм, мазохізм) і фетиша. Створили цю неоднозначну мережу у 2008-му році, відтоді тут зареєструвались 1 мільйон 200 тисяч користувачів, з них – пів тисячі з України.

10. Pair. Унікальна соціальна мережа, створена для двох і стартувала у вигляді додатку для iPhone, була за перший же тиждень завантажена більш ніж 100 000 разів. Рік створення: 2012. Секрет успіху - оригінальна ідея: тільки дві людини в чаті, можливість ділитися фотографіями і відео, здійснювати відеодзвінки, писати довгі повідомлення, складати загальні списки справ, малювати в чотири руки на відстані і зберігати в календар яскраві моменти та ювілеї, про яких система нагадає закоханому.

Крім красивого інтерфейсу, додаток елементарно економить гроші за дзвінки та SMS. Але головна фішка цієї соціальної мережі - функція thumbkiss (англ. «поцілунок пальцями»). Коли закохані одночасно доторкаються до своїх iPhone або сенсорним Android подушечками пальців, пристрій починає вібрувати, світитися, і на екрані проступає відбиток партнера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Facebook та «ВКонтакте» відходять в історію. Їх витісняють нові соцмережі
22 вересень, 2012, 11:22