Які штрафи чекають на українців за машину без реєстрації

Які штрафи чекають на українців за машину без реєстрації
В Україні кожен місяць незаконно ввозять тисячі автомобілів.

На перетині кордону підробляють документи або реєструють тимчасове ввезення. Потім транспорт з іноземними номерами продають українцям, які "ведуться на низькі ціни", - повідомляє Сегодня.ua.

Митники власників нерозмитненої машини штрафують або ж конфіскують автомобіль.

Однак ще кілька місяців тому легально ввозити такі авто було не вигідно – всю економію "з'їдали" податки.

З 1 липня ввести за пільгами акцизних ставок можна один автомобіль на рік, при цьому продати його можна буде тільки через 12 місяців.

Таким чином пільговий акциз не торкнеться продавців автомобілів, які завозять машини цілими партіями.

Ставку на акцизне ввезення автомобілів знизили на 2,5 року. Так, за автомобіль з двигуном до 1000 кубічних сантиметрів раніше потрібно було платити 1,09 – 1,44 євро за кожен сантиметр, зараз же – всього 0,102 євро. Отже, розмитнити таку машину до липня коштувало 1440 євро, а вже після липня – всього 102 євро.

Всього за кілька місяців, як повідомляють в Фіскальній службі, українці за новими правилами ввезли більше шести тисяч автомобілів.

На контактної лінії Фіскальної служби кажуть: без реєстрації їздити на машині (яку самі ввезли) українці можуть п'ять днів в одній області, і десять днів – при пересуванні в декількох областях. При цьому користуватися нерозмитненою машиною годі й більше одного року. Однак для цього українцеві доведеться заплатити суму, аналогічну тій, яку потрібно віддати за розмитнення.

"Якщо заплатити за імпортний віз, але при цьому не розмитнювати автомобіль – в межах митного кордону України можна пересуватися на цьому транспорті один рік. Так роблять у тому випадку, якщо хочуть зберегти іноземну реєстрацію автомобіля, але при цьому користуватися ним в Україні більше 10 днів. Іноземці мають право їздити по Україні на нерозмитнених автомобілях рік", – пояснюють в Фіскальної службі. При цьому такий автомобіль не можна використовувати для комерційних перевезень.

Якщо автомобіль знаходиться на одну добу більше, ніж належить митним кодексом, водієві загрожує штраф а розмірі 85 гривень.
Якщо ж авто "затрималося" в країні від 1 до 10 діб – доведеться заплатити штраф у розмірі 3400 гривень, більше 10 діб – 8500 гривень. При цьому якщо автомобіль належить іноземцю, його можуть конфіскувати. А машину українця можуть заарештувати в тому випадку, якщо він відмовиться платити штраф.

Якщо ж іноземець завіз в Україну автомобіль, а повернувся на батьківщину без нього – українські правоохоронні органи можуть звернутися в країну резидента з вимогою оштрафувати порушника.

Крім того, машини без реєстрації можуть оголосити в розшук. "Всі автомобілі, які порушили митний режим більш, ніж на 48 годин, будуть передані в розшук! З 1 листопада планують запустити систему автоматичного аналізу режимів, і подача в розшук буде проводитися автоматично", – пише про плани митників Сергій Креймер.

У той же час в Фіскальній службі відзначають, що на даний момент інформації про те, що порушників автоматично подаватимуть в розшук, у них немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто такий Креймер??
Відповісти
а помилок в тексті... неначе третьокласник писав, ви хоч іноді читаєте матеріал перед публікацією?
Відповісти
а зробити розмитненя як в польщі 130у\є і вся процедура,любе авто,ми ідем в європу.
Відповісти
Останні новини
Які штрафи чекають на українців за машину без реєстрації
28 вересень, 2016, 13:55