«Ми що несповна розуму відмовлятися від цих надходжень у війну»: Гетманцев заперечив повернення безкоштовного розмитнення авто

«Ми що несповна розуму відмовлятися від цих надходжень у війну»: Гетманцев заперечив повернення безкоштовного розмитнення авто
Голова парламентського фінкомітету Данило Гетманцев повідомив про те, що повернення безмитного ввезення авто не буде.

Про це Гетманцев розповів у інтерв'ю, пише ТСН.

Так, на думку представника партії "Слуга народу" ситуація коли легалізація вживаного автомобіля обходиться українцям у 200-300% від вартості автомобіля закордоном – є нормальною. Змінювати її найближчим часом влада не збирається.

"Я особисто прихильник позиції, що війна – це точно не час для придбання дорогих товарів споживання, зокрема автівок. Рішення про звільнення від імпортних податків було запропоноване Кабміном для того аби відновити парк авто, який було знищено.

Однак, вочевидь рішення не досягло мети. Завозили авто не ті бідні люди, які втратили все: в них не лишилось грошей навіть на життя, які там авто? А завозили звичайні перекупи, а також ті, хто мав заощадження. Рішення було ухвалено в комплексі із звільнення іншого імпорту. Таке звільнення завдало істотної шкоди держбюджету – більше 42 млрд гривень ми недоотримали.

Відміна безмитного ввезення – правильне рішення. Ми розраховуємо на підвищення обсягів надходжень від митниці.

Категорично проти (про ідею зареєстрування альтернативних законопроєктів щодо розмитнення авто, прим.). Хотів би зазначити вам, що у нас безкоштовне розмитнення електрокарів. Це принципова позиція. Ми країна, яка не буде забезпечувати себе паливом власного виробництво і зараз, і після війни. З цим будуть проблеми через постійні загрози нападу агресора. У цьому контексті ми країна, яка має профіцит електроенергії повинні використовувати електротранспорт.

Ні, не повернеться. За два тижні липня тільки від автівок бюджет отримав 630 млн.грн. Це 4 байрактари або 9 сучасних БТР. За два тижні. Ми що не сповна розуму відмовлятися від цих надходжень у війну? Надходжень від тих, хто має гроші на придбання не дешевої речі та бажання її придбати", - зазначив Гетманцев.

Як відомо, 21 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі - від 1 липня. 30 червня цей документ підписав президент України - Володимир Зеленський.

Таким чином, відбувся "відкат" до системи розмитнення, ухваленої ще попереднім скликанням Верховної Ради восени 2018 року під тиском громадськості — руху власників так званих "євроблях".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А как же для хлопцев которые воюют,им не обидно, что они не смогли купить себе ни одной машины???
Відповісти
Але ж відмовились! То ви таки були раніше несповна розуму?
Відповісти
А пацанам на передок не нужны машины? Почему военнослужащий не может позволить себе купить и растаможить хорошую машину, вместо того, чтобы покупать хлам на нашем авторынке по заоблачной цене? Они этого не достойны? Почему вместо того чтобы полностью отменять закон, нельзя его доработать, ввести какие-либо ограничения? Так же проще. Ну всё как обычно у наших чинуш...
Відповісти
Останні новини
«Ми що несповна розуму відмовлятися від цих надходжень у війну»: Гетманцев заперечив повернення безкоштовного розмитнення авто
28 липень, 2022, 13:10