В Україні буде польський газ

В Україні буде польський газ
Польща побудує газовий хаб, завдяки якому стане можливим транспортування газу в Україну і в країни Південної Європи.

Про це повідомляє Польське радіо.

Уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський повідомив, що Польща побудує газовий хаб, завдяки якому стане можливим транспортування газу в Україну і в країни Південної Європи.

Петро Наїмський сказав, що Польща "хоче мати як мінімум три джерела поставок природного газу". Крім російської сировини, зріджений природний газ з терміналу в Свіноуйсьце і блакитне паливо з норвезького шельфу, яке буде надходити в Польщу по газопроводу Baltic Pipe з Данії.

Польський чиновник додав, що у зв'язку із забезпеченням країни додатковими джерелами поставок природного газу, "Польща має намір побудувати газовий вузол".

"Ми плануємо збільшити пропускну здатність польського терміналу LNG, щоб постачати сировину в інші країни нашого регіону", - зазначив він.

Міністр також звернув увагу, що створення хаба "пов'язане з будівництвом польською компанією Gaz-System S.A. декількох газотранспортних з'єднань з Україною, Литвою та іншими державами".

Завдяки з'єднанню Польща "зможе мати доступ до українських клієнтів, а також постачати Україні блакитне паливо до країн Південної Європи".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
палитимемо російський газ, але з поляцькою назвою...
Відповісти