В Україні створили сайт для волонтерів

В Україні створили сайт для волонтерів
Українські волонтери презентували платформу для пошуку волонтерської допомоги – volonter.org.

Про це повідомили автори проекту.

Платформа volonter.org – це перший в Україні інструмент, який допоможе громадським ініціативам знаходити для своїх проектів волонтерів, а волонтерам – допомагати в реалізації проектів.

«Більше двох років тому ми з командою запустили сайт – Герої АТО, на якому систематизували інформацію про поранених бійців, яка була в той час в он-лайні. Спілкувалися з великою кількістю волонтерів і зрозуміли, що для побудови горизонтальних зв'язків у волонтерському середовищі і максимально ефективного пошуку допомоги часто невистачало існуючих інструментів. Тоді виникла ідея створити сайт volonter.org, де активісти могли б публікувати власні проекти і залучати волонтерську допомогу, а волонтери – знаходити проекти, в яких зацікавлені», – повідомив засновник проекту Анатолій Мазарчук.

За словами автора проекту, користувачі volonter.org мають можливість визначити свій статус: волонтер, громадська організація чи громадський активіст. Проекти можна вибирати за містом, тематикою, організаціями.

«У кожного з нас народжуються геніальні ідеї. Якісь із них ми можемо реалізувати самостійно, а іноді для того, щоб проект змінив цей світ, нам потрібна допомога. Саме для того, щоб люди з видатними ідеями і задумами знаходили допомогу, а волонтери мали можливість знайти проекти, де їх вміння або час будуть корисними, ми створили платформу volonter.org», – резюмує Мазарчук.

Зараз на сайті функціонують 20 категорій для створення і пошуку проектів: допомога армії захист прав дітей, туризм та інші. Їх список буде збільшуватися залежно від запитів волонтерів.

«Я долучився до промоції проекту, так як вважаю, що ця платформа буде гарним та дієвим механізмом активізації громадянського суспільства в Україні. Рівень довіри та підтримки до волонтерів сьогодні в нашій державі вищий ніж до всіх інших інституцій, зокрема влади, політиків та навіть церкви. Думаю цей проект здатен об’єднати багатьох активістів, волонтерів навколо спільних ідей та ініціатив. Комусь допоможе, наприклад з ідеєю, чому б гарні ініціативи, які можуть бути реалізовані в одному місті, районі, не перенести в іншу, адже всі ми робимо одну справу – змінюємо країну на краще. І разом ми всі зможемо зробити набагато більше», – каже громадський діяч із Луцька Віктор Грисюк, що долучився до поширення платформи volonter.org.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні створили сайт для волонтерів
17 жовтень, 2016, 14:21