Фальсифікація виборів можлива через комп’ютерну систему, - об’єднана опозиція

Фальсифікація виборів можлива через комп’ютерну систему, - об’єднана опозиція
Об’єднана опозиція просить правоохоронців перевірити чи немає зовнішнього втручання у комп’ютерну систему окружних виборчих комісій на Волині.

Про це 1 жовтня під час прес-конференції повідомив керівник Волинського обласного штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Григорій Пустовіт.

Політик заявляє, що ще ніколи під час виборчих кампаній так упереджено не проводилося жеребкування і формування окружних виборчих комісій.

«По-перше, у ОВК попали представники практично нікому не відомих партій, які часто навіть у ці партії не входили або не знають про її діяльність. Проте представники загальновідомих активних політсил – опинилися за межами ОВК», - зазначив Пустовіт.

Про реальність того, що до членів ДВК потрапляють «потрібні» люди, на думку Пустовіта, свідчить той факт, що документи для представників більше ніж 20 партій приносить до ОВК одна людина.

Проблеми щодо членів ДВК, на думку учасників прес-конференції, які представляють об’єднану опозицію, є у всіх окружних комісіях. Наприклад, у 22 окрузі, тобто у Луцьку, 20 вересня з’ясували, що до числа членів ДВК від партії «Руський блок» внесли людей, які не проживають на Волині і навіть не уявляють, що вони писали заяви про бажання працювати в ДВК.

Окрім цього у члени ДВК вносили людей, які живуть у Каховці, Дніпродзержинську, Харкові та фізично не зможуть приїхати до Луцька.

«Сьогодні порушення закону носить демонстративний і нахабний характер. Захотіли – і маємо доступ до списків, захотіли – і поміняли людей у списках. Ці порушення носять системний характер», - каже Григорій Пустовіт.

Представників об’єднаної опозиції дивує, що засідання ОВК призначають на 18:00 і тривають вони до ночі, хоча засідання можна вести і удень. Або ж завершують роботу ОВК, а після кілька працівників залишається у кабінеті, де зберігаються комп’ютери.

«І яке ж здивування, коли 22 вересня після закінчення робочого дня, члени ОВК №19 відмічають якийсь рух у приміщення комісії. Збирають членів ОВК, міліцію і пробують попасти у приміщення – і не можуть. Завдяки міліції приміщення відкривають. Там представник Партії регіонів Лах і Іщенко. Чим вони там займалися – можна лише припускати, але доступ до комп’ютерів вони мали», - розповідає Пустовіт.

Керівник юридичної служби Волинського обласного штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Андрій Гаврищук розповів, що луцька окружна комісія 25 вересня під час засідання з формування ДВК вирішила продовжити засідання не у залі, а на першому поверсі.

«Спустившись туди, перед нами зачинилися двері і ніхто ні із спостерігачів, ні з уповноважених осіб, не міг пройти усередину. Що вирішували за цими дверима – невідомо по сьогодні. На численні прохання спостерігачів двері не відчинялися. За півгодини на питання чому ви зачинилися, один з членів ОВК сказав, що члени вирішили попити каву, хоча усі члени комісії сиділи на круглим столом з купою подань списків і перемішували їх», - каже Гаврищук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фальсифікація виборів можлива через комп’ютерну систему, - об’єднана опозиція
01 жовтень, 2012, 14:25