«Волиньгаз» VS лучани: компромісу не досягли

«Волиньгаз» VS лучани: компромісу не досягли
Представники «Волиньгазу» та лучани, яким хочуть встановити загальнобудинкові лічильники, не порозумілися під час зустрічі в стінах установи.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Нагадаємо, це вже спроба обговорити проблему встановлення лічильників у багатоповерхівках. Попередньо заплановані збори так і не відбулися.

Цього разу представники «Волиньгазу» переконували, що не зобов’язані встановлювати індивідуальні лічильники тепла, натомість наполягали на загальнобудинкових. «Ми маємо право встановлювати загальнобудинкові лічильники газу відповідно до створеної та затвердженої інвестпрограми, доведеною нам державою, безпосередньо нашим регулятором», ‒ каже Олег Вінцюк, директор департаменту обліку газу ВАТ «Волиньгаз».

Регулятор «Волиньгазу» ‒ НКРЕ, а керуються вони відповідною постановою. До слова, комісія зобов’язала газовиків встановити на Волині аж 879 загальнобудинкових лічильників. За декілька місяців роботи лише 90 будинків погодилося. Якщо газова компанія не виконає зобов’язань, то її оштрафують.

Лучани ж не здаються ‒ будуть судитися, якщо «Волиньгаз» встановить такий лічильник проти їхньої волі. Всі присутні написали відмови від будинкового лічильника.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
некомпетентні журналісти чомусь "забули" написати, що частина споживачів не підписували відмову від лічильника, що згідно Кодексу ГРМ стало б причиною здійснювати їм нарахування за граничними нормами, які є удвічі вищими, ніж встановлені норми споживання. Три галасливі сусідки кричали до останнього, а хто хотів, той способи влагодити питання знайшов - просто підійшли до працівників і врегулювали питання по своїй квартирі. Крім того, журналістка, певне, як і всі присутні мала б бачити, що представнику НКРЕКП люди не дали й сказати слова, хоча він і намагався, натомість здогадалась викрутити це як хотіла, видать, дуже професійна... ще й перекрутила назву держрегулятора, над таким елементарним навіть не заморачувалась... та й сюжет не про існуючу проблему зробила, а про те, що хтось "не порозумівся". Хоча є й ті, що прекрасно порозумілись... після балагану, який заважав говорити як одній, так і іншій стороні. Зрештою, ці лічильники ставлять ще з весни... і лише перед зимою невдоволені заговорили про суд?) хто цікавився питанням не полінувався заглянути в реєстр судових рішень - в Києві, до прикладу, вже є випадки, коли споживачі судились, не бажаючи загальнобудинкового лічильника. Чим завершилось? - Суд підтвердив що дії місцевого облгазу законні, бо закон не передбачає окремому споживачу індивідуальний прилад у квартиру. Якщо це рішення держави, то починайте вже робити професійні сюжети і звертатись з цим до компетентних органів і по суті - аби справді допомогти людям, а не знімати беліберду.
Відповісти
Лічильник як лічильник. З серпня в нас встановлений і платим по ньому, все нормально. Звідки береться в людей стільки агресії і небажання платити за те, що випалили? Халяви давно нема й не буде, газ надто дорогий ресурс в державі(
Відповісти
Анна Т. Якраз люди і вимагають індивідуальних лічильників, щоб сплачувати за спожитий ними газ, а не спожитий всім будинком . Ми всі знаємо про те що в квартирах приписана одна людина, проживає сім'я і , навіть не одна. Квартири здають квартирантам. А то прописані діти, що тут не проживають.... Море всіляких випадків. В одній квартирі є субсидія , а віншій немає . Одні випікають випічку на продаж іншим не до цього... Тому загальнобудинковий лічильник не вирішує ніяких проблем людей. Тільки є предметом розбрату між сусідами.
Відповісти
Але якщо держава не виділила на це кошти, а лише на папері задекларувала необхідність введення обліку і обмежені терміни аби виконати зобов"язання перед ЄС... то якось уже не доречно як мінімум звинувачувати в усіх смертних гріхах облгази, які є лише виконавцями. У Харкові газовика натовп скинув із драбини коли він виконував свою роботу (не він тирив державні кошти, не переганяв їх по карманах київських чиновників під виглядом субсидій, не приймав нормативно-правових актів які один одному суперечать)!!! ви вважаєте це нормальним? ніхто ж не оскаржує рішення НКРЕКП, не апелює до Уряду і ВР. Питання задають лише виконавцям, які в свою чергу не можуть свою інвестиційну програму, яку їм держава затвердила змінити. Суд закінчиться, які і інші аналогічні по країні тим, що визнають, що закон не передбачає індивідульного лічильника кожному (бо там насправді цього не пише)чи ви думаєте, що за цілий рік поки встановлюють лічильники по всій країні не було того хто б це оскаржував? знайдете того, хто виграв? ні.А по прописаних і фактично проживаючих це питання яке вирішується, звертаєтесь у відповідні органи, отримаєте довідку про фактично проживаючих і платите по них. Ви ж зараз теж по нормах за людину платите і навіть за тих хто по факту там не живе... То звідки цей супротив? Може від розуміння, що по факту ви споживаєте більше??? До 2016 року усі і від індивідуальних лічильників відмовлялись, бо вважали по них платити невигідною справою, пам2ятаю, що облгази про це писали не один раз коли Яценюк зменшив існуючі норми. Тоді вони мали можливість і законні підстави встановлювати індивідуальні, тепер мають нову інвестпрограму, в якій такі індивідуальні прилади не передбачені. Довго ви ходили і чекали вигоди. А що тепер? Припекло? Врахуйте, що люди які багато років тому самостійно собі встановили лічильники платять ту саму ціну на газ, із тарифом, у якому закладено вартість лічильника для вас. Це теж не дуже справедливо. Але вони чомусь платять по факту спожитого і економлять, інші ж роками платять "по нормі" і ніхто не здогадується скільки за цей час вони випалили, а за скільки заплатили.
Відповісти
В нашому підїзді 16 квартир.В 4-х квартирах квартиранти.Який може бути справедливий облік?Не розповідайте мені про необхідність встановлення власного пічильника.При такій пенсії і таких цінах це нереально.
Відповісти
Написали відмову від загальнобудинкового - будуть платити за 9,8 м.3/люд.. Погодились би - платили б далі, до встановлення лічильника, за 4,4 куба.
А тепер - якщо до 01.01.2018 в будинку не буду обліку газу, то будуть від газу виключати тих, в кого немає лічильників. :)

Друге. Один голова ОСББ мені розповідав що квартира, де прописано 6 чоловік, за один місяць за газ по заг.-будинковому заплатили АЖ 95 грн! Так само осбб на декабристів дуже противились заг.-будинковому, але через 2 місяці після його встановлення вже мовчать )))

Облік газу завжди краще, ніж без нього. А індивідуальний завжди встигнеться поставити. Як на мене, як тільки стихне ажіотаж з лічильниками, то і вартість індивідуальних (з роботою) впаде - буде по любому менше теперішніх 2-3 тис. грн.
Відповісти
Чомусь Осбб накручує людей проти лічильника а потім тупо кидає коли людям приходиться платити в три дорога через відмову. Знаєте що сказала наша голова??? Що вона нічого не буде робити, бо нічого не вдієш і що у неї (увага) в квартирі лічильник є!!! А те що вона спочатку всіх позовами заспокоювала і переконувала що в законі пише одне, а не інше людям вилізло боком. А вона гарно умила руки. Брат Конякіна теж має будинковий і Щось не жалівся на нарахування. Ми ж тепер маємо проблеми завдяки таким же як в сюжеті верескливим.
Відповісти