Майже половина опитаних школярів у Ковелі вдавалися до насильства

Майже половина опитаних школярів у Ковелі вдавалися до насильства
До насильства вдавалися 43% старшокласників, які навчаються у ковельських школах.

Про це свідчать результати опитування дітей, - повідомили у Ковельській міськраді.

Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів незалежне анонімне опитування серед 100 учнів старшого шкільного віку щодо виявлення насильства та рівня гуманності взаємовідносин батьків з дітьми.

Його мета ‒ звернути увагу батьків та навчальних закладів на проблеми, які існують серед підростаючого покоління та у сімейному середовищі. повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

У результаті проведеної роботи з’ясувалось, що 96 % опитаних знають, що таке насилля. На щастя, 78% дітей не доводилось переживати насилля. У тих, кого це торкнулося, виникали образа (23%), ненависть до кривдника (12%), бажання помститися (14%), відчуття власної слабкості (4%).

«Вчинення насильства над дитиною або ж над іншою особою у її присутності завдає тяжких травм, які мають згубні наслідки для її подальшого фізичного та психічного здоров’я. Це небезпечно ще й тим, що діти, які були жертвами або свідками насильства, переносять цей негативний досвід до власного життя та вважають за норму, що інших можна принижувати, а то й бити», - стверджують у міськраді.

Понад половина учнів відповіли, що не чинили насилля над іншими, але 43% все ж зізнались, що траплялося, коли вони ставали активними учасниками принижень (24%) або ігнорувань почуттів іншої особи (14%).

Завдяки тестуванню вдалося з’ясувати, що у 80% опитаних сімей панує злагода та взаєморозуміння між батьками та дітьми. У разі виникнення особистих проблем більшість звернуться до батьків, 31% ‒ до друзів, 4% ‒ до шкільного психолога і 7% ‒ до свого вчителя. 91 % юнаків і дівчат підтвердили, що батьки в змозі захистити їх у випадку порушення прав дитини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майже половина опитаних школярів у Ковелі вдавалися до насильства
16 листопад, 2016, 13:07