Опитування: у Луцьку проти пам'ятника Бандері біля РАЦСу

Опитування: у Луцьку проти пам'ятника Бандері біля РАЦСу
Лучани вважають, що пам'ятник Степану Бандері не потрібен навпроти місця, де одружуються молодята.

Про це стало відомо під час прямого ефіру ток-шоу Протилежний Погляд LIVE, - пише Конкурент.

Ще за часів головування у Луцьку Богдана Шиби міська рада ухвалила рішення про встановлення пам'ятника Степану Бандері біля РАЦСу. За десяток років на цьому місці спромоглися встановити лише бетонний постамент.

Упродовж ефіру глядачі мали можливість взяти участь в опитуванні "Чи варто встановлювати пам'ятник Степану Бандері у Луцьку саме біля РАЦСу?" За результатами голосування, стало відомо, що більшість лучан вважають недоречним встановлення монумента біля РАЦСу: "Так" (за встановлення, – К.) відповіли 90 опитаних, "Ні" – 328.

Гості студії теж дотримуються такої думки.

Так, депутат Луцької міської ради від "Радикальної партії" Олега Ляшка" Сергій Була розповів, що саме у цей округ він пройшов депутатом Луцької міської ради. Прихильників встановлення пам′ятника саме біля РАЦСу було багато, але, разом з тим, чимало лучан вважають, що монумент біля РАЦСу потрібен, але не Бандері.

"Я особсто за те, щоб пам′ятник Бандері був навпроти прокуратури", – зазначив Сергій Була.

Зі слів депутата, гості міста часто дивуються, чому пам′ятник Лесі Українці стоїть навпроти драмтеатру імені Тараса Шевченка, а Шевченко стоїть біля університету Лесі Українки? В чому логіка? На що він жартома відмовідає: "Ми не такі, як всі. Такі ми є, і тим гордимося".

А біля РАЦСу, на переконання Сергія Були, має бути зовсім іншого формату постамент, враховуючи, тим паче, те, що Україна перебуває зараз у стані війні.

"Там повинна бути Мати, яка леліє... Це буде Берегиня нашої держави. Це символ, який, напевно, найкраще показав би те, що є зараз. У РАЦСі люди одружуються, вони виходять, і, мені вважається, що доцільно, щоб там був символ сім′ї", – зазначив він.

Опонент Були, народний депутат України VI скликання від Партії регіонів Анатолій Горбатюк, погодився з такою позицією.

"В Луцьку потрібно порядок навести з цим питанням. Хто відповідає за логіку встановлення пам′ятників? Якщо сьогодні немає чіткої позиції, радьтеся з людьми, із спеціалістами, запрошуйте з інших міст. Але наведемо раз і назавжди в цих питаннях порядок", – зауважив він.

У 2008 році, ще за Богдана Шиби, вулицю Суворова перейменували на вулицю Степана Бендери. Тож на 100% правильно було б пам′ятник Степану Бандері поставити біля прокуратури.

"В прокуратурі за дотриманням законодавства слідкують, відповідають, хай вони кожен день виходять і дивляться в очі првіднику Степану Бандері, який жив за своїм слоганом "Україна понад усе!" – наголосив Горбатюк.

Тим паче, це – центр міста. Урочисті заходи проводити тут буде приємно. Воїни АТО, воїни УПА будуть збиратися, "і не треба буде десь по других окраїнах ходити".

"Логічне завершення: вулиця Степана Бандери, пам′ятник Степана Бандери, і питання зняти", – резюмував він.

Також Анатолій Горбатюк додав, що ставити пам′ятник Бандері, без сумніву, потрібно, тому що УПА зародилася тут, на Волині.

"У Луцькому районі ми маємо 5 пам′ятників командантам УПА, а в місті Луцьку, обласному центрі, таких пам′ятників немає. Тож давайте провіднику ОУН поставим пам′ятник раз і назавжди. Якщо немає кому, то давайте я очолю комітет, і за три місяці пам′ятник зробим", – запропонував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Брище йому мiсто
Відповісти
Була є Була.
Відповісти
давайте ще біля кожного підїзду по памятнику, всі інші справи в країні йдуть чудесно
Відповісти
ти хоч граматику вивчи, опудало
Відповісти
чємодан, вакзал, расєя
Відповісти
перейменувати проспект Молоді на проспект Степана Бандери. тоді памятник буде цілком доречним, хоча він і так на своєму місці
Відповісти
О чём рассуждаете? Такие русские фашисты как Гиркин, Мильчаков, Жучковский в открытую вам говорят - украинцев надо уничтожать по национальному признаку. А вы всё продолжаете в справедливость играться? Против идей нацистов Кремля сможет выстоять только национальная украинская идея. И да у неё должны быть свои героизированные личности. Поймите: если бы не было Бандеры - его бы надо было выдумать.
Відповісти
О да отличный пример Гиркин и Ко, о чем они ещё могут говорить - они просто наемники. Им деньги заплатят они так же по национальному признаку могут и евреев, и сирийцев уничтожать. Не надо нам героизированных личностей, это как раз коммунистическая идеология, где для людей сотворяли кумиров, ставили им памятники и почитали их как божество. Относительно памятника Бандери в Луцке, то ему уж точно не место возле ЗАГСа. Во-первых, Бандера для украинцев личность неоднозначная, даже из коментов видим, что герой он не для всех. Во-вторых, все же ЗАГС это место, где образуется новая семья, там уместнее было бы сделать какую-то фигурку святого Валентина. В-третьих, в Луцке уже есть улица Бандери (бывшая Суворова), вот там возле Буратино можно поставить небольшой и аккуратный памятник, во всяком случае это будет логично - памятник и улица.
Відповісти
С.Бандера знищував московських окупантів і їхніх місцевмх холуїв.Значить він герой.
Відповісти
треба встановити біля дверей РАЦСу! Вийшли - глянули в заднє місце і погнали жити!
Відповісти
Чого волиньпост видаляє коментарі,де об'єктивність? От так і зомбують людей
Відповісти
знищили найкращих борців за волю України на Волині!
Відповісти
Німеччина до 1944 вже втратила Україну, але українські націоналісти все ще були потрібні , щоб затримати Червону Армію. Німці відпускають Бандеру і налагоджують з ним співпрацю. Вона задокументована. І в цьому теж злочин Бандери: воюючи з Червоною Армією, він затримував остаточний розгром Третього рейху. Це коштувало і нам, і союзникам додаткових життів і продовжило Другу світову війну. Поки німці могли тримати Східний фронт, не без допомоги Бандери і Шухевича, вони продовжували вбивати людей у концтаборах. Ця кров і на українських націоналістах! Я не можу погодитися з популярною в сучасній Україні тезою: "У кожного - своя правда". Під час Громадянської війни - так. А в цій війні - ні. Оцінка гітлерівського режиму не змінюється і перегляду не підлягає. Кожен, хто допомагав Гітлеру, є його співучасником. У тих, хто був на стороні зла, немає "своєї правди". І не має значення, чи входили ОУНівці до складу вермахту, чи виконували оперативні вказівки, чи носили гітлерівську форму.
Відповісти
Три слова вивчив. Незабаром по інтелекту Еллочку-людоєдку дожинешь
Відповісти
Останні новини
Опитування: у Луцьку проти пам'ятника Бандері біля РАЦСу
26 листопад, 2016, 10:34