У луцькому «пентагоні» – проблеми із модернізацією опалення

У луцькому «пентагоні» – проблеми із модернізацією опалення
Через особливості мереж найдовшого будинку в Європі, що у луцькому 33-у кварталі, там виникають проблеми із встановленням індивідуальних теплових пунктів.

Про це йшлося під час засідання «архітектурної» комісії Луцької міської ради 6 грудня.

Йдеться про встановлення індивідуальних теплових пунктів у рамках співпраці із ЄБРР. За словами представників Луцьктепла, вартість встановлення одного – від 350 до 450 тисяч гривень, однак ще 40-50 тисяч може коштувати прокладання близько 150 метрів мереж до кожного ІТП, адже у вказаних будинках на Молоді та Соборності «магістральні» комунікації.

Тому нині у «Луцьктеплі» розглядають інші варіанти, щоб не прокладати кілометри додаткових комунікацій. Все це будуть узгоджувати із ЄБРР. За словами депутата Петра Бойка, на Молоді 8 та 10 у будинках є проблема магістральних труб, на ремонт яких потрібно багато коштів. Відповідно ОСББ не мають грошей на заміну «задвижок» на трубах 150-200 міліметрів, а іноді не хочуть платити за комунікації, які забезпечують не тільки їхній будинок, а й багато інших.

Тому «архітектурна» комісія планує виїзне засідання у «проблемні» будинки, щоб знайти варіанти вирішення проблем дорогого ремонту та встановлення ІТП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому «пентагоні» – проблеми із модернізацією опалення
06 грудень, 2016, 11:18