На «Варшавці» горів кіоск із продажу паливно-мастильних матеріалів

На «Варшавці» горів кіоск із продажу паливно-мастильних матеріалів
На Завокзальному ринку міста Луцька 16 жовтня кінці робочого дня трапилася пожежа.

Про це 17 жовтня пише Віче.

Завдяки оперативному реагуванню рятувальної служби вдалося уникнути трагедії. А вона могла б бути чималих масштабів, адже горів кіоск із продажу паливно-мастильних матеріалів. За словами начальника луцького міськрайонного відділу управління Держтехногенбезпеки у Волинській області Андрія Касіча, виклик надійшов на оперативну службу від когось із працівників ринку. Поки причина загорання встановлюється, та за попередніми даними, виникла вона через коротке замикання електропроводки.

Нагадаємо, ще на весні цього року рятувальники та газовики попереджали, що «Варшавка» є дуже небезпечним об'єктом щодо протипожежної безпеки.

Через хаотичну забудову на газопроводі високого тиску, що проходить територією Завокзального ринку в Луцьку, це торговище є одним із найнебезпечніших у Волинської області. Доки «газове питання» не вирішене, працівники ринку та велика кількість відвідувачів щодня наражаються на серйозну небезпеку.

Це показали спільні тактичні навчання бійців МНС і газовиків на цьому ринку. Тоді, у березні, рятувальні служби мали евакуювати торговців і відвідувачів із небезпечної зони, пожежники — погасити умовну пожежу. Проте до порятунку людей справа не дійшла, позаяк охоронна зона газопроводу високого тиску забудована торговими павільйонами, тому жодних протиаварійних робіт там провести неможливо.

Газова труба діаметром 219 мм пролягає в межах 15 м від проїжджої частини вздовж вулиці Карпенка-Карого поряд із торговим центром «Караван». Із розширенням Завокзального ринку охоронна зона над газопроводом високого тиску хаотично забудувалась. Але, згідно з чинними нормами газопостачання, для безпеки людей коридор санітарної зони газопроводу має становити чотири метри для пересувних контейнерів і сім — для будівель із фундаментом. Тим часом на «Варшавці» фундаменти стоять просто на газопроводі.

Вирішенням ситуації може бути перенесення кіосків і облаштування санітарної зони газопроводу. Проте самі підприємці й адміністрація ринку не готові втрачати торгові місця й підтримують ідею перенесення газової труби на проїжджу частину вулиці Карпенка-Карого. Якщо розпочати перенесення газопроводу, то будівельні роботи паралізують роботу частини ринку на весь період, доки на вулиці по-новому не вкладеться асфальт.

Поки проблема з трубою не вирішена, відвідувачі ринку продовжують ризикувати своїм життям, а підприємці воліють не помічати загрози, - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Варшавці» горів кіоск із продажу паливно-мастильних матеріалів
17 жовтень, 2012, 11:43
Школяр помер від укусу оси
17 жовтень, 2012, 11:30