Одеська ОДА оскаржить у суді обласний бюджет-2017

Одеська ОДА оскаржить у суді обласний бюджет-2017
Одеська облдержадміністрація має намір оскаржити в суді й добитись скасування бюджету області на 2017 рік, прийнятого 23 грудня 8 сесією облради 7 скликання на основі неправомірно скоригованого апаратом облради проекту документа в ніч на п'ятницю.

Про це заявила виконувачка обов'язків голови Одеської ОДА Соломія Бобровська, - пише Укрінформ.

«Доводиться констатувати, що мало не кожне друге питання на сесії Одеської обласної ради вносили сьогодні без належного погодження з відповідними департаментами ОДА і профільними комісіями, що є протизаконним. А найгірше, що поправки, внесені бюджетною комісією вночі перед сесією, теж не погоджені з профільним департаментом облдержадміністрації. Через це Департамент фінансів ОДА не подав свого висновку до проекту обласного бюджету, хоча ця норма чинного законодавства є обов'язковою для виконання. Тому будемо оскаржувати в суді рішення облради про бюджет-2017 - нехай судді дадуть оцінку законності ухваленого рішення», - зазначила Бобровська.

За її словами, в ухваленому рішенні про обласний бюджет можна знайти дивні речі. Для прикладу, «замість ремонту Українського музично-драматичного і Театру юного глядача апаратом облради запланована вставка вікон на сходових прольотах у житловому будинку міста Чорноморськ, ремонт дахів в Одесі» тощо.

Піддала критиці дії апарату Одеської облради, що істотно скоригував і не погодив з фахівцями облдержадміністрації проект рішення про облбюджет-2017, і керівник Департаменту фінансів облдержадміністрації Марина Зінченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Одеська ОДА оскаржить у суді обласний бюджет-2017
24 грудень, 2016, 03:10
Алеппо до війни
24 грудень, 2016, 02:03