У бурштиновому скандалі засвітився екс-начальник волинської міліції

У бурштиновому скандалі засвітився екс-начальник волинської міліції
Рівненська облрада віддала 457 гектарів землі, багатої бурштином, новоствореній фірмі «Санкамян». Окрім незнайомого широкому загалу Лян Яна ниточки від неї ведуть до сарненського нардепа Сергія Євтушка і екс-начальника міліції Волині Віктора Лисюка.

Про це повідомляє Четверта влада.

Засновником, створеного наприкінці січня 2016-го року, товариства з обмеженою відповідальністю «Санкамян» є Лян Ян. За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, він проживає у Варшаві. Статутний капітал фірми – 1 мільйон 494 тисяч 795 гривень.

Помічник голови Рівненської облради Євгеній Іванішин каже: все, що знають у обласній раді про Ляна Яна, це те, що ця особа є засновником фірми «Санкамян».

Про директора фірми «Санкамян» Миколу Кравця відомо більше. Він, згідно з даними аналітичної платформи YouControl, керує фірмою «Купьє» (Добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю). Засновником цієї фірми є колишній заступник начальника УМВС України в Волинській області Віктор Лисюк. Він фігурував у розслідуванні «Четвертої влади». У будинку, який належить Лисюку діяв інтернет-бордель.

До 2013-го Микола Кравець керував товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма «Дон» (ремонт і технічне обслуговування машин і устатковання промислового призначення). Він же був її ліквідатором. З 2003-го по 2008-й пан Кравець двічі очолював фірму.

Зі слів Миколи Кравця, китайський інвестор проживає у Варшаві – він людина багата і освічена. На нього він вийшов, порадившись з київськими друзями. З ким саме – не називає.

На питання про знайомство з Віктором Лисюком Кравець відповів: «Ну, але він до цього жодного відношення не має. Він до цього бізнесу взагалі не причетний. У нього там є родовище. На якому він стопроцентний власник. Займається «Унідор» чи фірма якась. Я не раз був там.»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От я повірила!!!! Брехню верзе, коз-л
Відповісти
Останні новини
У бурштиновому скандалі засвітився екс-начальник волинської міліції
26 грудень, 2016, 11:25