На Волині викрили підпільний конвертаційний центр

На Волині викрили підпільний конвертаційний центр
Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками оперативного управління ГУ ДФС в області викрито організовану злочинну групу, яка впродовж тривалого часу займалася реєстрацією на підставних осіб фіктивних вигодоформуючих та транзитних підприємств.

Злочинці забезпечували незаконне формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки, а також надавали послуги із незаконного переведення (конвертування) багатомільйонних сум безготівкових коштів у готівку задля її подальшої легалізації та привласнення, - інформує прес-служба прокуратури Волинської області.


Наразі прокурори спільно з працівниками податкової міліції проводять 36 обшуків на території Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей в офісних приміщеннях, а також оселях і транспортних засобах осіб, причетних до цієї незаконною діяльності – організатора, виконавців, кур’єрів та працівників банківських установ.

У ході обшуків виявлено понад 70 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, 51 мобільний телефон, значну кількість банківських карток та інші речі й документи, які свідчать про незаконну діяльність із конвертації готівки.

На 132 рахунки фіктивних підприємств вже накладено арешти. Проводяться допити осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру.

Триває досудове розслідування.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та які там прокурори, максимум одного відправили
Відповісти
0.5 прокурора:)
Відповісти
Останні новини
На Волині викрили підпільний конвертаційний центр
26 грудень, 2016, 16:46