Науковці назвали три запоруки щастя

Науковці назвали три запоруки щастя
Американські науковці з медичної школи Гарварду провели дослідження, яке тривало 75 років.

Його результати показали, що є три таємниці щастя: близькі стосунки, якість близьких стосунків та стабільний шлюб, - пише Gazeta.ua.

Спочатку в експерименті взяли участь 268 другокурсників Гарвардського коледжу, які навчалися у 1939-1944 роках. Пізніше до досліду залучили 456 хлопчиків з малозабезпечених сімей Бостона.
Усього в дослідженні взяли участь 724 чоловіки. Це були адвокати, доктори, робітники заводів і фабрик, бізнесмени, а також чотири члени сенату США та тодішній президент США. Наразі живим учасникам дослідження більше 90 років.

Кожні два роки з піддослідними проводили інтерв'ю та анкетування для визначення їхнього фізичного та психологічного здоров'я. Таким чином були зібрані дані про стан їхнього самопочуття, задоволення кар'єрою, досвід виходу на пенсію та якості шлюбу.

Після 75 років експерименту керівник дослідження Роберт Валдіндер вивів три секрети щастя. Близькі стосунки з рідними та друзями продовжили тривалість життя учасників експерименту. Теплі відносини також допомагають покращити свій фінансовий стан.

Чоловіки, що заявляли про постійні суперечки у подружньому житті і низьку прихильність один до одного в парі були навіть менш щасливі за людей, які взагалі не були в шлюбі або були розлучені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Науковці назвали три запоруки щастя
29 грудень, 2016, 01:25