Урочистості з нагоди Дня Соборності у Луцьку минули без офіціозу

Урочистості з нагоди Дня Соборності у Луцьку минули без офіціозу
У Луцьку відзначали День Соборності України.

Урочистості та тематичний концерт з цієї нагоди відбулися у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 20 січня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві, українці відзначають День Соборності України. Тож не залишається осторонь вшанування пам’ятної дати і Луцьк.

Цікаво, що театралізоване, мистецьке дійство, організоване з цієї нагоди у театрі, обійшлося цьогоріч без промов місцевої влади та офіціозу. Захід же відвідали Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Андрій Киця, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Степанцов, чимало депутатів, ветеранів, учасників бойових дій у зоні АТО, священнослужителі.

Ведуча дійства зі сцени наголосила на тому, що і нині проблема соборності України є, на жаль, актуальною. Вона додала, що саме Волинь стала свого часу матір’ю УПА, яка не одним життям теж поплатилася у боротьбі за українську незалежність.

Добрим словом згадали і тих, хто боронить нині єдність України, – учасників бойових дій на Сході України. А їхніх побратимів, які вже ніколи не повернуться додому живими, вшанували хвилиною мовчання.

Зі сцени для присутніх лунали вірші, написані Тарасом Шевченком, а також пісні та театралізовані виступи найкращих творчих колективів міста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
соборуєте? Може трохи спамятаєтесь?
Відповісти
Останні новини
Урочистості з нагоди Дня Соборності у Луцьку минули без офіціозу
20 січень, 2017, 19:32