На Волині - надлишкова кількість лікарень, - Ігор Ващенюк

На Волині - надлишкова кількість лікарень, - Ігор Ващенюк
На Волині - надлишкова кількість лікарень. Саме тому в малопотужних лікарнях у лікарів недостатньо практики, оскільки для підвищення його кваліфікації фізично не вистачає пацієнтів.

Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 10 лютого, - пише Конкурент.

"Госпітальний округ – це функціональне об'єднання лікувальних закладів для надання спеціалізованої вторинної медичної допомоги населенню, яке проживає на цій території. Не буде генерального директора, який буде вирішувати, де і куди відправляти фінанси чи як має працювати та чи інша лікарня. Створення госпітальних округів – це спроба полікувати пацієнтів. Ми розуміємо, що в нас надлишкова кількість лікарень, і ті ресурси, які б могли працювати на послугу, на допомогу в реанімації, на безкоштовні ліки, на інші програми в нас, на жаль, витрачаються на стіни, на заробітну плату персоналу, на абсолютно непродуктивну роботу. Тут два аспекти: медичний (я б його поставив на перше місце) та економічний", – наголосив він.

Із його слів, лікарі у малопотужних лікарнях в лікаря мають недостатньо практики через нестачу пацієнтів, тож не можуть фахово займатися своєю роботою.

"Якщо хірург оперує один раз у два тижні чи місяць, то він не може бути кваліфікованим хірургом. Безпечніше людину доставити в ту лікарню, де їй може бути надана хороша медична допомога. Статус інших лікарень... Пропонується створити раду госпітального округу, куди входитимуть представники районної ради, районної адміністрації, представники територіальних об'єднаних громад, медичні представники і працівники обласної державної адміністрації, які будуть колегіально вирішувати справи. Це рішення буде не остаточне. Закон про місцеве самоврядування ніхто не відміняв. Я тут взагалі загроз не бачу ніяких. Те, що лікарень забагато – точно", – резюмував Ігор Ващенюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це не лікарні а пункти збору грошей
Відповісти
доживу чи умру, дочекавшись "оптимізації" лікарень гемериканською цюткою смерть?
Відповісти
Як таке можна говорити? Та люди повально хворіють!!! А як бути сільським пенсіонерам, як добиратись до лікарень? Чи ім вмирати? І нк тільки ім!! Поки когось кудись довезуть, то може і вмерти. Це геноцид народу. ЯК ЖЕ Ж МОЖНА БУТИ ЦИНІКОМ!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині - надлишкова кількість лікарень, - Ігор Ващенюк
11 лютий, 2017, 10:27