У Луцьку презентували книгу «Свій час»

У Луцьку презентували книгу «Свій час»
У Луцьку презентували книгу «Свій час» української письменниці й журналістки Яни Дубинянської.

Ідея цього роману — кожна людина має свій час, власні стосунки з часом і певною мірою може ним керувати, - повідомляє ВРД НСТКУ.

Яна Дубинянська народилась у Феодосії, дитинство і шкільні роки провела в Сімферополі. Ще в ті часи вона почала розповідати друзям історії, які видавала за власні сни. Тоді й вирішила записувати їх у таємний зошит. Згодом дівчина закінчила інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нині Яна Дубинянська не тільки працює за фахом. Вона — успішна письменниця, має чимало відзнак. До Луцька приїхала зі своїм новим романом «Свій час», який має кілька кілька сюжетних ліній. Події книги розгортаються у різних часових і просторових вимірах.

«Кожна людина має свою оболонку , так званий «хронос». Він може бути по фігурі, як одяг, він може охоплювати все приміщення. І всередині цієї оболонкилюдина керує своїм часом. Вона може його пришвидшити, може сповільнити, може зупинити зовсім. Єдине правило – час не має зворотньої ходи. Десь приблизно два роки писався цей роман і потім ще довго він лежав у шухляді, тому що він був закінчений напередодні революції, восени 2013 року», – розповідає авторка.

На зустрічі в луцькій книгарні «Є» письменницю «засипали» запитаннями. Читачі, зокрема, цікавилися, як вона керує своїм часом, які книги читати дітям.

Організатор зустрічі, арт-менеджер книгарні Ганна Луцюк розповіла, що намагалася прочитати роман за два дві. Однак зрозуміла, що такий філософський твір потребує значно більше часу.

«Текст дуже цікавий, складний, нашарування сюжетів. Недарма назва «Свій час» – для того, щоб зануритися, потрібно бути власником свого персонального часу. Бо забігти в книжку і вибігти, як це інколи можна зробити, не вдається. Потрібно вдумливо засісти і читати, вдумуватися», – розповідає Ганна Луцюк.

Роман уже презентували в кількох містах країни, зокрема, Львові, Києві, Вінниці, Дніпрі й Рівному. Луцьк — останнє місто, яке наразі планувала відвідати письменниця. Яна Дубинянська зізналася, що «Свій час» також видали в Росії, проте реакція тамтешніх і українських читачів різниться. Зокрема закордонні критики не сприймають футурологічну лінію роману.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.