Фірма екс-судді боргує за землю сільраді під Луцьком

Фірма екс-судді боргує за землю сільраді під Луцьком
Луцька місцева прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах Книгининівської сільської ради Луцького району до ТзОВ «СКТ «Інвест».

Прокурори хочуть стягнути з фірми сім`ї колишньої судді Вищого господарського суду України Неоніли Мележик 109 тисяч гривень заборгованості за оренду землі та взагалі розірвати договір із недобросовісним орендарем, - повідомляє Четверта влада.

Прокуратура подала позов до Господарського суду Волинської області проти фірми «СКТ «Інвест» через те, що орендар понад 4 роки не сплачує орендну плату до бюджету сільської ради за користування ділянкою у Княгининку площею 0,8 гектара й вартістю 1,148 мільйона гривень. Загальна обсяг заборгованості уже сягнув 109 тисяч гривень.

Тож у прокуратурі вирішили не лише стягнути борг, але й розірвати договір оренди з недобросовісним користувачем. Після повернення ділянки орган місцевого самоврядування зможе укласти новий цивільно-правовий договір з орендарем, який буде добросовісно виконувати договірні зобов’язання.

Засновниками ТОВ «СКТ «Інвест» є кияни Олександр Мележик (99,9%) та Сергій Герасименко (0,01%). У 2005-2011 роках юридично компанія була прописана на Волині: спочатку в Торчині, потім в Маяках. У 2011 році її перереєстрували до Києва. Основний вид діяльності – будівництво.

Основний власник та директор фірми Олександр Мележик є чоловіком колишньої судді Вищого господарського суду України Неоніли Мележик.

Неоніла Мележик починала трудову діяльність у 1978-1979 роках слідчим Фастівського РВВС УВС Київського облвиконкому, згодом протягом 1979-1987 років працювала адвокатом Фастівської юридичної консультації Київської обласної колегії адвокатів, із 1987 року працювала суддею. Протягом 1987-1992 років – народний суддя Фастівського міського народного суду Київської області; у 1993-2001 роках – суддя Київського обласного суду; у 2001-2005 роках – суддя апеляційного суду Київської області; з 2005 року – суддя Вищого господарського суду України.

У вересні 2016 року Неоніла Мележик звернулася із заявою про відставку до Вищої ради юстиції і того ж місяця Верховна Рада звільнила суддю із посади.

За майже тридцять років на посаді судді у сім`ї Неоніли Мележик з`явилися чималі статки: три земельні ділянки на Київщині, дві квартири з машиномісцем у столиці, житловий будинок на 340 квадратних метрів та нежитлове приміщення. Серед транспортних засобів – новенький Lexus RX350 2014 року випуску та Daewoo Lanos 2007 року випуску.

Чоловік екс-судді Олександр Мележик, згідно з е-декларацією дружини за 2015 рік, має іменні цільові облігації у ТОВ «Територіальне міжгосподарське об’єднання «Ліко-Холдінг» номінальною вартістю 174,3 тисячі гривень та корпоративні права у ТОВ «Іста сетал плюс» та ТОВ «СКТ «Інвест».

На рахунках у банках Неоніла Мележик у 2015 році зберігала трохи більше 36 тисяч гривень.

Директор ТОВ «СКТ «Інвест» Олександр Мележик відмовився розповідати, для чого його фірма орендувала землю і чому не сплачувала орендної плати.

«Давайте я відповіді на ці питання буду давати в суді, а то і прокуратура питається, і суди, і ще й ви телефонуєте. Нехай кожен займається своєю справою. Вам цікаво, а в мене часу немає. До побачення», – сказав Олександр Мележик .

Якщо ж суд задовольнить позов прокуратури, то фірмі доведеться сплатити борг за оренду землі і розірвати договір з сільрадою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.