Оприлюднили зарплати волинських борців із корупцією

Оприлюднили зарплати волинських борців із корупцією
За січень 60 працівникам Управління захисту економіки у Волинській області нарахували зарплати на майже 585 тисяч гривень.

Про це повідомляє Четверта влада.

В листі з Управління захисту економіки у Волинській області пишуть, що наприкінці 2016 року Нацполіція почала затвердження постійних штатів працівників Департаменту захисту економіки та його територіальних підрозділів, тож на момент надання відповіді в управлінні ще відбувалися кадрові зміни.

«У зв`язку з затвердженням керівництвом Національної поліції України 29.12.2016 постійних штатів Департаменту та його територіальних підрозділів 62 працівники УЗЕ у Волинській області (з 76-ти за попереднім штатним розписом) виведені поза штат та попереджені про можливе наступне звільнення зі служби. На даний час, відповідно до вимог чинного законодавства, проводяться організаційні заходи щодо подальшого призначення працівників управління на посади, які будуть запропоновані останнім», – йдеться в листі УЗЕ Волині.

Загалом же із Департаменту захисту економіки надали список із 60 співробітників УЗЕ Волині, яким у першому місяці 2017 року нарахували від 6 до 14 тисяч гривень грошового забезпечення, включно із преміями, матеріальною допомогою, надбавками, лікарняними тощо.

Найбільший дохід за січень цього року нарахували тодішньому начальнику Управління захисту економіки у Волинській області Павлу Воронцову – майже 14 тисяч гривень.

Чимало нарахували і працівнику УЗЕ Сергію Масю – понад 12,7 тисячі гривень.

В трійку найоплачуваніших за січень цього року працівників УЗЕ Волині увійшов і оперуповноважений Олександр Фарина – 12,45 тисячі гривень.

А от заступник начальника УЗЕ Волині Михайло Максименко із своїми 10,5 тисячі гривень потрапив навіть в десятку тих, кому за січень нарахували найбільшу зарплату.

Двоє із трьох найоплачуваніших у січні працівників УЗЕ Волині мали бути звільнені з органів поліції минулого року за висновками атестаційних комісій через службову невідповідність.

Однак, начальник волинського Управління захисту економіки Павло Воронцов одразу ж оскаржив негативні висновки атестаційних комісій щодо нього до Рівненського окружного адміністративного суду, який задовольнив позов.

Житомирський апеляційний адмінсуду залишив без змін постанову суду першої інстанції. Наразі справа дійшла до Вищого адміністративного суду, який вже відкрив касаційне провадження.

Схожа історія відбулася і з оперуповноваженим Олександром Фариною. Атестаційні комісії минулого року вирішили, що поліцейський підлягає звільненню через службову невідповідність, а в серпні Олександра Фарину звільнили з органів поліції.

Однак, Волинський окружний адміністративний суд наприкінці листопада задовольнив позов Фарини і скасував рішення атестаційних комісій та наказ керівництва про його звільнення і поновив його на посаді. Поліція не погодилася з таким рішенням і невдовзі справу розглядатиме Львівський апеляційний адмінсуд.

Нещодавно начальником УЗЕ у Волинській області став Руслан Марчук, який до цієї посади працював заступником начальника Управління захисту економіки у Житомирській області. Його ж попередника Павла Воронцова, як повідомили в управлінні, перевели на іншу посаду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію