Сказали, скільки вихідних матимуть українці навесні

Сказали, скільки вихідних матимуть українці навесні
Цієї весни на українців очікує п'ять додаткових вихідних завдяки низці державних свят.

Згідно з розпорядження Кабінету міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2017 році», українцям пропонується відсвяткувати Міжнародний жіночий день 8 березня, Великдень 16 і 17 квітня, День міжнародної солідарності трудящих 1 і 2 травня, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 і 9 травня, – пише Дзеркало тижня.

При цьому понеділок 8 травня доведеться відпрацювати в суботу, 13 травня. Таким чином на 9 травня в Україні буде чотири вихідних (з 6 до 9 травня). Дане розпорядження не стосується органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ.

Нагадаємо, раніше в Українському інституті національної пам'яті запропонували впорядкувати календар державних свят. Зокрема, там закликали відмовитися від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він випадає на вихідні.

30 травня 2016 року у Верховній Раді України зареєстрували законопроект, яким пропонувалося виключити з переліку святкових днів День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня). Свої підписи під проектом №4722 поставили 11 депутатів з різних фракцій.

Крім того, задля увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років автори законопроекту пропонували зберегти тільки День пам'яті та примирення, який відзначається щорічно 8 травня, скасувавши державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

У квітні 2015 року Верховна Рада прийняла закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років», яким 8 травня в Україні був оголошений Днем пам'яті та примирення. Меморіальні заходи до Дня пам'яті та примирення відрізняються від тих, до яких традиційно звикли на пострадянському просторі. У ці дні не проводяться розважальні заходи, а шанують десятки мільйонів жертв Другої світової війни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сказали, скільки вихідних матимуть українці навесні
01 березень, 2017, 14:34