Отруєння школярів на Волині розслідувала комісія: висновки

Отруєння школярів на Волині розслідувала комісія: висновки
Діти у Лудинській ЗОШ Володимир-Волинського району отруїлися речовиною, яку розлили в лаборантській комп'ютерного класу до початку занять, – встановила під час розслідування спеціально створена комісія.

Про це повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Роботу комісії організували районні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. До її складу увійшли представники ДСНС, Держпродспоживслужби, національної поліції, Володимир-Волинського ТМО, Устилузької об’єднаної територіальної громади Володимир-Волинського району та Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Під час розслідування встановили, що в лаборантській комп’ютерного класу школи 3 березня до початку навчального процесу була розлита речовина невідомого походження. В результаті розливу в комп’ютерному класі виник стійкий неприємний сторонній запах, подібний до запаху отрутохімікатів.

На момент події в школі перебували діти, яких привозять на навчання шкільним автобусом з сусіднього села Амбуків о 7:30 годині за годину до початку навчання.

Протягом дня за медичною допомогою до ФАПу села Лудин звернулась 21 дитина – 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9-ті класи та 1 вчитель зі скаргами на погіршення самопочуття, нудоту, блювоту, болі у животі, субфебрильну температуру, які в подальшому були госпіталізовані у Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання.

Всього в школі навчається 108 учнів, станом на 3 березня в школі були присутні 86 дітей. В ході роботи комісії всі діти були оглянуті медичними працівниками. Скарг на погіршення здоров’я в інших школярів не виявлено.

Фахівцями Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» в осередку події проведено лабораторно-інструментальні дослідження повітря на вміст діоксиду азоту, сірчистого ангідриду, аміаку, формальдегіду, фенолу. Відхилень не виявлено.

Адміністрації школи та Голові Устилузької об’єднаної територіальної громади надані рекомендації щодо припинення навчального процесу у школі, проведення вологого прибирання, постійного провітрювання приміщень, здійснення заміни підлоги у місці розливу невідомої речовини та встановлення медичного спостереження за станом здоров’я учнів школи.

З метою організації проведення необхідного комплексу заходів з локалізації осередку надзвичайної події про факт групового отруєння інформовано управління освіти, науки та молоді, охорони здоров’я облдержадміністрації.

Станом на 5 березня у дитячому відділенні Володимир-Волинського ТМО залишились на стаціонарному лікуванні 8 школярів, стан здоров’я дітей задовільний. Навчально-виховний процес у школі тимчасово призупинено.

На 6 березня заплановано повторне комісійне обстеження закладу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то яке це розслідуання??? такий висновок і я можу дати! кращеб встановили речовину якою отруїлися щоб конкретно знали від чого лікувати цих дітей! теж мені комісія... як завжди створююь видимість роботи.
Відповісти
Останні новини
Отруєння школярів на Волині розслідувала комісія: висновки
06 березень, 2017, 11:15