У Луцьку готуються до завершення опалювального сезону

У Луцьку готуються до завершення опалювального сезону
До порядку денного 21-ої сесії Луцькради внесуть проект рішення про завершення опалювального сезону у місті.

Про це стало відомо під час сесії 29 березня.

Депутат Сергій Була зазначив, що до нього звернулася керівник державного комунального підприємства «Луцьктепло» Валентина Малютіна щодо опалювального сезону. Мовляв, керівництво готувало звіт щодо закінчення опалювального сезону на наступне засідання виконкому. Однак у зв’язку із тим, що заступники міського голови подали у відставку, невідомо, коли виконком відбудеться. А опалювальний сезон, зауважив Була, «вже зараз можна завершувати» у зв’язку із підвищенням температури повітря.

Оскільки проект рішення готували на виконком, депутати підтримали пропозицію дати протокольне доручення включити його до порядку денного сесії. Тож питання щодо завершення опалювального сезону можуть розглянути вже сьогодні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Середня розрахункова температура внутрішнього повітря у приміщенні квартири, згідно з Постановами Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005, прийнята +18 градусів. Однак насправді в квартирах, в більшості з яких давно вже встановлені металопластикові вікна, від 22 градусів тепла. Жителі Луцька скаржаться на спеку в квартирах і не бажають сплачувати за надмірний обігрів житла.

Луцьктепло ...припиняє (тимчасово) опалювальний сезон(!), замість того, щоб зменшити подачу теплоносія.
Я веду мову про значну економію теплоносія в разі (потрібного і цілком можливого) зниження Кабміном середньозваженої річної витрати теплової енергії протягом опалювального сезону на опалення 1 кв.метра опалювальної площі житлових будинків, яка зараз врахована у встановлених тарифах, це 0 ,137938 Гкал. Ця теплова енергія йде на підтримку зайвих 4 градусів в квартирі (від -1,5 градуса до 22,5), тобто теплової енергії цілком вистачило б і на 20% менше.

Згідно прогнозу синоптиків, на початку квітня очікується зниження як нічних температур, так і середньодобових.
Це означає, що мінімум три дні ми маємо сидіти в холоді (поки Малютіна не роздуплиться відновити опалювальний сезон), адже зовнішні стіни будинку не утеплені і швидко вистигнуть!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку готуються до завершення опалювального сезону
29 березень, 2017, 14:21