Нардепів не цікавить Іловайська трагедія

Нардепів не цікавить Іловайська трагедія
Для ознайомлення зі справою Іловайської трагедії могли прийти всі народні депутати України, але наразі це зробили тільки 26 нардепів.

Про це Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив в ефірі телеканалу ZIK, - передає УНН.

Матіос зазначив: «Генеральний прокурор Луценко прийшов у Верховну Раду і сказав, що всі народні депутати, які мають допуск до державної таємниці, можуть прийти до прокуратури і ознайомитися із сотнями таємних томів, тому що у нас війна і об’єктивно не можна все на широкий загал показувати. Приходьте, знайомтеся, ми збираємо тоді експертів, прокурорів і приймаємо рішення на підставі зібраних доказів».

«Це буде, по-перше, справедливо, тому що ми не можемо щось розповісти через засоби таємності, а політик, який має допуск, з трибуни Верховної Ради вийде і скаже: я вірю висновкам експертів, я вірю тим доказам, що зібрали, я переконаний, що далі ми не рухаємося, а те що зібрано, є основною підвалиною для міжнародно-кримінального суду за військові злочини проти нашої держави з боку агресора. Знаєте скільки прийшло народних депутатів? Двадцять шість! Це мізер», - заявив він.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в результаті розстрілу українських військовослужбовців російськими військовими під Іловайськом у 2014 році загинуло 366 осіб, 429 було поранено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардепів не цікавить Іловайська трагедія
08 квітень, 2017, 13:23