Луцький політолог назвав 5 книг, які радить прочитати

Луцький політолог назвав 5 книг, які радить прочитати
Тарас Літковець – відомий волинський політолог, журналіст та викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Він називає себе активним читачем. Для Тараса Літковця читання - це і робота, і відпочинок, і хобі. Удома чоловік має величезну бібліотеку - майже 5 тисяч книг. Зізнається, ця книгозбірня – предмет таємної гордості.

Зазвичай Тарас Літковець читає нехудожню, наукову та науково- популярну літературу.

«Оскільки моя робота історик, політолог, то на художню літературу залишається мало часу, в основному читаю нехудожню», - пояснює політолог.

Він стверджує, що традиційну книгу поступово витіснила електронна, а більшість людей читає в інтернеті. Сам же любить тримати видання в руках.

«Я старовір. Мені потрібно тримати книгу в руках, відчувати вагу. Мені з дитинства подобаються старі затерті книжки, бо в Радянському Союзі чим старіша та затертіша була книга, тим вона була краща. Всі найкращі книжки, які я читав були затертими і старими», - згадує політолог.

ТОП-5 книг Тараса Літковця

Микола Гоголь «Тарас Бульба»

«Сюжет дуже закручений. Книга в художньому плані дуже цікава, сюжетна, страшно патріотична. У мене з нею старі стосунки. Спочатку мені її розказала як казку мама. Мені не сподобалося, бо було страшно. Потім ця книжка з’явилася у домашній бібліотеці, там були малюнки. Зараз можу сказати, що малюнки чорно-білі і страшні. Це одна з перших книжок, які я прочитав. Вона впливає дуже сильно, бо батько вбиває сина за зраду. У світі про цю книгу теж знають».

ЧИТАТИ РЕШТУ КНИЖКОВОГО ТОПУ ВІД ТАРАСА ЛІТКОВЦЯ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький політолог назвав 5 книг, які радить прочитати
10 квітень, 2017, 22:05