Керівництво «Цуманської пущі» просить прокуратуру з'ясувати законність видачі угідь

Керівництво «Цуманської пущі» просить прокуратуру з'ясувати законність видачі угідь
Після прийняття під час сесії 12 квітня рішення про роздачу чималої частини площ Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», вже 13 квітня адміністрація парку звернулася до прокуратури із проханням з’ясувати ситуацію, аби згодом скасувати рішення як незаконні.

Про це стало відомо під час прес-конференції 27 квітня.

Директор парку Ігор Квач повідомив, що представники парку неодноразово протягом 2016 року зверталися до державних органів, зокрема прокуратури. Проте тоді з відомства надходили відповіді, що поки відповідні рішення про видачу земель неприйняті, факту порушення немає. Реагувати можна буде лише тоді, коли такі рішення приймуть.

У зверненнях йдеться про порушення статті 7 та 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд». Адже серед цільового призначення земель національного природного парку немає ведення мисливського господарства. За словами Квача, нагляд за всіма мисливськими угіддями здійснює Державне управління лісового та мисливського господарства. Тож, у разі ненадання угідь, за ними все одно б вели нагляд.

Найголовнішим же є те, що на території НПП мисливство як вид діяльності заборонене. У зв’язку з цим у прокуратури просять вжити заходів прокурорського реагування на захист державних інтересів. Адже поки парк веде роботи з оформлення землевпорядних документів, не можна допустити переділу.

У парку хвилюються й через можливість виникнення прямого конфлікту інтересів. Адже мисливці можуть стверджувати, що керуються рішенням Волиньради, натоміть охорона і працівники парку керуються посадовими інструкціями та відповідними документами.

Тому тут сподіваються, що прокуратура призупинить дію рішень, а згодом суди скасують їх як незаконні. До слова, Квач додав, що у Грем’ячівській сільській раді люди самоорганізувалися та виступають проти ведення мисливства. Там вже розпочали збір підписів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівництво «Цуманської пущі» просить прокуратуру з'ясувати законність видачі угідь
27 квітень, 2017, 13:38