Відоме прізвище луцького судді, який погрожував поліцейським

Відоме прізвище луцького судді, який погрожував поліцейським
Прокуратура Волинської області повідомила про складення двох адмінматеріалів на суддю Луцького міськрайонного суду за порушення правил фінансового звітування.

Так, у правоохоронному органі заявили, що коли прийшли складати протоколи на слугу Феміди, той погрожував поліцейським. Згодом виявилося, що це суддя Віталій Ковтуненко, - пише Громадське.Волинь.

У повідомленні за 3 травня прес-служби Прокуратури Волині йдеться:

Спільними зусиллями прокуратури Волині та Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, викрито суддю Луцького міськрайонного суду.

Служитель Феміди в порушення вимог ч.2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

Зокрема, він отримав дохід та набув у власність майно в сумі, що у понад 50 разів перевищує прожитковий мінімум.

За наслідками перевірки стосовно судді складено два протоколи про порушення ним вимог фінансового контролю за ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Зазначимо, що під час оголошення та вручення протоколів суддя перешкоджав працівникам поліції у виконанні ними своїх службових обов’язків, погрожував кримінальним переслідуванням, своєю поведінкою порушував вимоги Кодексу професійної етики судді. Таким діям судді буде надана окрема правова оцінка.

Протоколи про вчинення ним адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, скеровані до суду для розгляду по суті.

Так, матеріали справи в той же день були зареєстровані у суді. Розглядати їх повинен колега Ковтуненка, голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський.



Нагадаємо, що проти судді Віталія Ковтуненка відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури у Волинській області також відкрита кримінальна справа за прийняті завідомо неправомірні рішення. Нині прокуратура обвинувачує його у Рівненському міському суді. Судова тяганина триває уже понад рік, адже судді, які вели справу кілька разів мінялися, а також повертали обвинувальний акт прокурору на доопрацювання. Нині справу розглядає Крижова Оксана Григорівна, яка призначила розгляд справи Ковтуненка у закритому судовому засіданні, що означає – ні журналісти, ні громадськість відвідати суд не зможуть.

Також суддя Ковтуненко став відомим громадськості через скандал із будинком у селі Липини, де він мешкає зі своєю дружиною, суддею Волинського окружного адміністративного суду Вірою Смокович. Власниця цього будинку Ольга Таран звинуватила суддю у незаконному привласненні нерухомості і судиться із ним понад чотири роки. Нині справа перебуває у Ковельському міськрайонному суді.

Вперше про Ковтуненка почули у час Революції Гідності. Він відзначився тим, що судив чотирьох активістів Євромайдану. Зокрема, за перевернутий портрет Януковича посадив активістку громадської організації «Національний Альянс» Майю Москвич під домашній арешт та заборонив їй відвідувати будь-які мирні зібрання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ковтуненко це не прізвище судді, це діагноз
Відповісти
Суд плямує себе тим, що досі не позбувся цього ексклюзивного негідника...
Відповісти
Останні новини
Відоме прізвище луцького судді, який погрожував поліцейським
04 травень, 2017, 19:43