Відомо, де в Луцьку базуватиметься нова військова частина

Відомо, де в Луцьку базуватиметься нова військова частина
Передислокація 204-ої Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна (військова частина А 0959) на Волинь – на фінішній прямій.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

«Військовій частині у Луцьку бути. Відбувся ж захід під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчик у стінах основної адмінбудівлі краю 16 травня 2017 року», – заявив заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України Аркадій Вашутін на узгоджувальній службовій наради щодо передислокації військової частини А 0959 на Волинь.

Позаяк далі питання розміщення на території фондів військового містечка № 71, що в Луцьку, військової частини А 0959, розбудови інфраструктури зазначеного містечка та цивільного аеропорту, а також забудови житловими будинками вивільненого військового містечка № 51 порушуватимуть у Міністерстві оборони України, Кабінеті Міністрів та Адміністрації Президента України, мета цієї наради – ретельно обговорити найдрібніші деталі щодо зазначених вище процесів.

Голова ОДА Володимир Гунчик передусім наголосив на необхідності розглянути питання соціальної складової переміщення військової частини. Мова йде про працевлаштування членів родин військовослужбовців та надання можливості їхнім дітям продовжувати навчання у дошкільних, шкільних або вищих освітніх закладах, а також вирішення житлових питань. Крім цього, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області запропонував заслухати представників бізнес-структур, котрі потенційно займатимуться будівництвом житла на території колишніх військових містечок.

Нардеп Юлій Мамчур у 2014-му році був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь, котра розміщувалася на території Криму. На початку російсько-українського конфлікту військовослужбовці бригади мужньо тримали оборону військової частини А-4515. Незважаючи на неймовірний тиск з боку агресора, вони залишилися вірними як військовій присязі, так і народу України. Після ж захоплення частини російськими військами, змушені були виїхати з півострову та розмістилися у Миколаївські області. Тому не дивно, що Мамчур чи не найбільше болить подальша доля колишньої 204-ї бригади тактичної авіації, якою йому випала честь командувати.

«На першому етапі планувалося вирішити це питання шляхом передислокації частини до Дніпропетровська, нині – Дніпро. Однак, у силу деяких причин ми не змогли цього реалізувати», – зауважив Юлій Мамчур.

Як з’ясувалося, пропозицій щодо потенційних місць дислокації бригади було безліч. Одна з них – переміщення до обласного центру Волині, де є військовий аеродром. До слова, в 2014-му році, як і зараз, летовище перебувало в доброму стані й активно експлуатувалося.

Відзначив народний депутат і той факт, що місцеві бізнесмени мають власні пропозиції щодо того, як найкраще вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців. Позаяк у інших регіонах України нічого подібного не було запропоновано.

По тому, учасники наради прискіпливо обговорили, які кроки зроблені, аби бригада могла повністю передислокуватися на Волинь, та яких іще заходів слід ужити.

На завершення ж заходу Володимир Гунчик підкреслив: «Ця нарада – остання перед прийняттям рішень у Кабінеті Міністрів України. Відтак, нам слід чітко розуміти зобов’язання кожної сторони, аби в рамках підготовки змін до Державного бюджету 2017 року за допомогою народних депутатів ми мали змогу внести зміни до головного фінансового документу країни, а відтак – визначитися з бюджетними призначенням на розбудову військового містечка».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відтак , позаяк, наразі, не на часі...
Відповісти