Суд виправдав директора луцького коледжу від звинувачень у корупції

Суд виправдав директора луцького коледжу від звинувачень у корупції
Директора Луцького кооперативного коледжу Львівського торговельно-економічного університету судили за отримання 300 доларів хабара, отриманих за вступ від абітурієнта.

Про це пише Волинське агентство розслідувань.

За версією правоохоронців, у липні минулого року до директора кооперативного коледжу в Луцьку Наталії Стрільчук завітав хлопець, який хотів навчатися. Директор особисто прийняла в абітурієнта заповнену заяву на вступ з рештою документів, та запитала його чи впевнений він у своїх розумових здібностях та в успішній здачі вступних іспитів з української мови та математики. Отримавши його невпевнену відповідь, вона запропонувала допомогти хлопцю вступити у коледж за 500 доларів «подяки».

Таким чином, вже він здав диктант та порожній аркуш з екзаменом з математики. Тож вже 3 серпня 2016 року юнак дізнався, що екзамени склав успішно. А Стрільчук повідомила, що він має принести 500 доларів до 11 серпня 2016 року, інакше вона не видасть наказ про його зарахування.

Зрештою, через несприятливе матеріальне становище, хлопець зміг принести їй лише 300 доларів. Тим не менше, вона їх взяла та зарахувала хлопця у коледж. На цьому її одразу ж і затримали працівники правоохоронних органів, які під час обшуку вилучили в її кабінеті мічені купюри.

Тож директор кооперативного коледжу постала перед судом по обвинуваченню за статтею 368-3 Кримінального Кодексу України (підкуп службової особи).

Проте адвокати Наталії Стрільчук довели суду, що директор коледжу не вимагала хабар у абітурієнта, а він приніс їй 300 доларів у якості подяки за вступ на розвиток навчального закладу.

Виявилося, що поліція по факту вимагання грошей Наталією Стрільчук вела негласні слідчі дії ще з 5 липня 2016 року. У суді вона переконувала, що працює у навчальному закладі понад 30 років, а з 2014 року обіймає посаду директора. Мовляв, цей навчальний заклад є приватним і не фінансується за бюджетні гроші. Також вона повідомила, що останніми роками у коледжі спостерігається недобір, тому вона рада допомогти всім абітурієнтам, які хочуть вступити до них на навчання. Тому й цього разу посприяла хлопцеві, за що він з власної ініціативи поклав на стіл гроші.

«В свою чергу, вона розцінила це як матеріальну допомогу на розвиток закладу, однак помітивши, що грошові кошти в іноземній валюті, намагалась наздогнати хлопця з метою їх повернення, оскільки такої допомоги до цього ніхто не надавав», – йдеться у вироку.

Тоді ж її і затримали з міченими грошима.

Вже в суді директор продовжила запевняти, що кошти не вимагала. Також вона переконана, що це – провокація проти неї.

Зрештою, адвокати довели, що Наталія Стрільчук не вимагала в абітурієнта гроші, а сам наказ про його зарахування був підписаний ще до передачі 300 доларів. Тож вони спростували факт вимагання коштів у хлопця. Також вони нагадали, що саме у такий спосіб скомпрометували директора Виноградівського державного коледжу, якій присудили 25,5 тисячі гривень штрафу та позбавили права обіймати посаду на 3 роки. Тому адвокати переконували всіх у тому, що це була провокація проти директора коледжу Наталії Стрільчук.

Суддя Луцького міськрайонного суду В’ячеслав Покидюк визнав жінку невинуватою у хабарництві та виправдав її.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корупція процвітає судді відмажуть!!! Живем по- новому!!!
Відповісти
а суддя Покидюк скільки взяв на розвиток суду у пані директорки?
Відповісти
А чому в статті не розповідається про те що даний "абітурієнт" спокійно перїхав в Ужгород, де живе-поживає і знову готується до чергового вступу? чому не згадується про відповідальність даної особи про дачу неправомірної допомоги?? і чому ніхто з керівництва правоохоронних органів не розглянув "роботу" своїх працівників?
Відповісти
Неймовірно. В нашій країні навіть є незаангажованість представники феміди(які не йдуть на "поводу" у правоохоронних органів що здійснюють замовні затримання)!!! Вони навіть можуть холоднокровно і відповідно до чинного законодавства здійснювати покладені на них функції.
P.S
Дуже приємно,що виправдання можуть стосуватись і простих людей,а не лише олігархів.
Відповісти
Ось у таких умовах сіємо та пожинаємо мудре, світле вічне...
Відповісти
Останні новини
Суд виправдав директора луцького коледжу від звинувачень у корупції
25 травень, 2017, 13:35