«Віденський бал»: як нардепи літали до Фірташа на святкування

«Віденський бал»: як нардепи літали до Фірташа на святкування
Народні депутати від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін, Іван Мирний і Михайло Папієв літали до Відня (Австрія) на день народження олігарха Дмитра Фірташа.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Святкування відбувалось у старовинному палаці Кобург у центрі Відня. Також серед гостей були бізнесмени брати Ігор та Григорій Суркіси, бізнес-партнер Фірташа та колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз» Ігор Воронін.


У коментарі журналістам депутат Папієв підтвердив відвідини дня народження, але відмовився повідомити, хто ще був серед гостей: «Там не було дня народження як такого. Це просто приїхало декілька друзів, знайомих, які привітали його і поїхали назад. Багато там людей не було. Там було декілька людей з найближчого оточення».

Народний депутат Іван Мирний також підтвердив, що раніше працював у охороні Дмитра Фірташа, а на дні народження було лише найближче оточення олігарха: «Рідні, близькі. Дуже мало було, до речі».

«Схеми» звернулися до прес-секретаря Дмитра Фірташа з проханням про інтерв’ю, однак олігарх не погодився.

У США Дмитра Фірташа звинувачують у справі про хабарі на суму близько 18,5 мільйонів доларів при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії.

Таке звинувачення затвердив суд присяжних у Чикаго 2013 року. Фірташ заперечує це звинувачення як безпідставне і називає його політично мотивованим. У Федеральному бюро розслідувань США заявляють, що це «абсолютно не політична справа».

В Іспанії Фірташа, за даними австрійських та іспанських ЗМІ, підозрюють у причетності до злочинної групи, що відмила гроші на суму в 10 мільйонів євро і пов’язана зі Степаном Черновецьким, сином колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, який живе з родиною в Барселоні і звинувачення заперечує. Фірташ заперечує й це звинувачення.

В Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов’язані з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Віденський бал»: як нардепи літали до Фірташа на святкування
26 травень, 2017, 10:22