Тренери «Спартака» у Луцьку не отримують зарплати

Тренери «Спартака» у Луцьку не отримують зарплати
З початку 2017 року тренери спортивних шкіл ФСТ «Спартак» у Луцьку не отримують зарплати. Міська влада пропонує передбачити для них фінансування, поки вирішується питання із переведення спортивних секцій в інші заклади, втім, бюджетна комісія не підтримала цю ініціативу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 30 травня, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, що в Луцьку Волинське ФСТ «Спартак» має майновий комплекс, де займаються близько півтисячі спортсменів. Тут підготували 51 майстра спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу, учасників Олімпійських ігор. Втім керівництво не спромоглося забезпечити фінансування на школу, але й не захотіло передати в міську комунальну власність. Відповідно, цього року тренери працюють на ентузіазмі.

Як зауважив заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, в місті створили ДЮСШ №3, але не створили ще належних умов, аби тренери могли перейти зі «Спартака», тому людям потрібно дати зарплату з міської казни.

Втім голова комісії, член фракції «Народний контроль» Павло Данильчук зауважив, що він проти фінансування, мовляв, для того і створили ДЮСШ №3, щоб тренери мали змогу туди перейти. Та додав, зважаючи на те, що «Спартак» не хоче передати майно на баланс комунальної власності, то й фінансування нічого давати.

Його позицію підтримав і член фракції «Самопоміч» Тарас Шляхтич.
«Мене здивувала ця пропозиція, бо торік одноголосно було рішення на цій же комісії, щоб більше «Спартак» не фінансувати. А тренерам ми створили умови, щоб вони переходили в ДЮСШ №3», - наголосив депутат.

На це заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук відповів, що попри те, що є ДЮСШ №3, умов у ній не створили, тому потрібно зараз виділити 500 тисяч гривень, аби дати людям зарплату за минулі місяці цього року.

Проте більшості голосів не набралося, тому після завершення голосування, член комісії, депутат від фракції «УКРОП» Борис Смаль повідомив, що внесе на сесійне засідання пропозицію, аби тренери таки отримали зарплату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.