У Ковелі влаштували свято для дітей

У Ковелі влаштували свято для дітей
У Ковелі для місцевих дітлахів у парку імені Лесі Українки організували святкову феєрію.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці ГО «Велика ідея» у Facebook.

У Ковелі відбувся національний проект «Місто професій». Саме це стало причиною такого масового «працевлаштування» дітей та підлітків. В парковій зоні розгорнулося імпровізоване містечко. при вході кожна дитина отримувала паспорт та мала можливість «влаштуватись на роботу».

Діти спробували себе у професіях лісоруба, фермера, продавця, фармацевта, поліцейського, рятувальника, потанцювали східні танці, зіграли соло на барабанах, писали картину, приміряли мантію судді, спробували себе у лікарській справі. І це лише маленька частка того, чим можна було зайнятися під час заходу.

До вибору маленьких працівників було представлено майже 70 різноманітних професій. За свою роботу діти отримували першу зарплатню – «гривники». І нехай ці гроші були дійсними лише у «Місті професій», покупки за них можна було зробити цілком реальні.

Юні працівники ласували морозиво, солодощі та робили корисні покупки до школи.

У заході взяло участь понад 3 тисячі дітей.

В 2016 році проект був реалізований в 25 містах України.

загалом участь у проекті взяли – 335,8 тисячі дітей та понад 250 тисяч дорослих.

«Мета організаторів заходу – на основі профорієнтації показати дітям можливості дорослого світу. Щоб кожен міг обрати професію як реалізацію власного потенціалу. Кожен, хто робить свою роботу із задоволенням, робить її якісно. І як результат – якісний інтелектуальний і виробничий продукт та покращення рівня життя в цілому. Тому, основана наша мета – формування нації свідомого вибору», - йдеться у повідомленні.



Довідково:

Ініціатором та організатором заходу виступає Міжнародний діловий журнал «Community». Співорганізатором заходу виступають ГО «Велика ідея», Ковельська міська рада та Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Організатори висловлюють щиру подяку усім, хто долучився до проведення проекту «Місто професій» у Ковелі та представив свої професії для дітей. Також вони подякували студентам Ковельського професійного ліцею, Ковельського промислово-економічного коледжу, Ковельського медичного коледжу, Професійно-технічного училища №5, Молодіжному клубу «Альфаклуб» за волонтерську допомогу у проведенні заходу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.