За собак з лучан можна назбирати півмільйона гривень щороку, - захисники тварин

За собак з лучан можна назбирати півмільйона гривень щороку, - захисники тварин
Якщо лучани почнуть платити за утримання домашніх тварин, то міський бюджет щороку буде поповнюватися щонайменше на 300-500 тисяч гривень.

Таку інформацію озвучила 23 листопада керівник Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук під час засідання депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

За її словами, нині лучани утримують приблизно десять тисяч домашніх тварин. За останніми даними, офіційно зареєстровані менше тисячі – 731 тварина. Але дані про кількість зареєстрованих тварин були актуальні ще за часів мерства Антона Кривицького. З 2006 року цим питанням практично не займалися, каже вона.

Дана Новарчук назвала суми, які варто лучанам щомісяця сплачувати за утримання тварин: за маленьку собаку – 2 гривні, за середню – 4, за велику – 6. А от реєстрацію вона пропонує зробити безкоштовною, аби тільки лучани сумлінно до цього поставилися. До слова, за котів платити не потрібно, каже вона.

«Якби хоча б половина з цих десяти тисяч людей, що мають вдома тварин, платила за їхнє утримання, то міський бюджет кожного року поповнювався б на 300-500 тисяч. Це щонайменше», – стверджує вона.

Цю роботу можна буде налагодити, створивши комунальне підприємство, яке, окрім вище сказаного, займалося б відловом і стерилізацією безпритульних тварин, опікувалося б собачим притулком тощо.

«Подолати проблему безпритульних тварин можна тільки тоді, коли буде лад із домашніми тваринами. Бо 60-70% бездомних – це викинуті на вулицю тварини», – пояснює вона.

За словами Дани, у Луцьку стараннями Волинського товариства захисту тварин суттєво поменшало безпритульних собак, тепер їх – менше двох тисяч.

«Це небагато. Наприклад, у Запоріжжі безпритульних собак – аж 80 тисяч», – каже активістка.

Утім вислухавши Дану Новарчук, члени комісії вирішили поки не поспішати зі створенням комунального підприємства, оскільки поки невідомо чи знайдуться на це кошти у бюджеті наступного року. До речі, ідею створення такого підприємства розкритикували і члени депутатської комісії з питань торгівлі, послуг і розвитку підприємництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Враховуючи на сьогоднішній день соціальний рівень більшої частини суспільства,такий маразум,що пропонує новарчук,призведе тільки до збільшення кількості безпритульних тварин на вулицях нашого міста,що глобально ускладнить і без того критичну ситуацію!!!
Відповісти
За собак з лучан можна назбирати півмільйона гривень щороку...
__________________________________
А з безтолкових власників та таких як Новарчук - ще більше!
Відповісти
Чому місцева влада йде на поводу в цієї пані? Що це означає? Нехай вона сидить на Масурова і доглядає своїх собак. Знайшла, бля, проблему!
Відповісти
даремно, ви, шановне панство! вона хоче врівноважити складні стосунки між нещасними тваринами і жорстокістю людей! Що таке 2 чи 6 гривень?уханець хліба? думаю, той,хто має вдома соаку з радістю поділиться цими копійками із тими тваринами, яких спіткала гірша доля! треба бути милосердними і гуманними. І пам'ятати - як ви удете ставитисьдо світу, людей, природи, так і вона вони вам віддаватимуть сторицею! чому так багато злоби і жорстокості? чому такі черстві серця? я завжди, уваючи на старому базарі, даюпару гривен на пожертву притулку для бездомних І мені від цього стає легше!
Відповісти
Очевидно, "лучанка" відчуває за собою важкі гріхи і хоче скупити їх копійками на пожертву для самозаспокоєння.
Відповісти
Да, 2-6 грн.в месяц это небольшие деньги.Но кому их давать...Ей неофициально дают регулярно деньги....Она хоть раз ЧЕСТНО отчиталась перед ЛЮДЬМИ, которые по своей ДОБРОТЕ ВЕРЯТ что их деньги,до копеечки, пойдут этим несчастным животным.А после ее нововведений,ряды бездомных пополнят сегодняшние домашние собаченки.Как это было при кривицком.Она думает только о себе.А уважаемая ЛУЧАНКА-если это написала не сама новарчук,она может-пусть возьмет собачку из притулка или бездомную.Еще легче станет-потому что спасете ей жизнь.А кинуть гривну проще и не задумываться дошла она до той безхозной собачки......или не успела.....А НОВАРЧУК ББ.НАДО КОНТРОЛИРОВАТЬ-ХОТЯ ОНА ВЕЗДЕ СХИТРИТ.....ЖАЛЬ ЖИВОТНЫХ СТОЛЬКО УШЛО...И СКОЛЬКО ЕЩЕ УЙДЕТ...ПОКА НЕ НАЙДЕМ СВОЮ БРИДЖИТ БОРДО
Відповісти
Останні новини
За собак з лучан можна назбирати півмільйона гривень щороку, - захисники тварин
24 листопад, 2012, 08:20