На Волині школі хочуть присвоїти ім’я Героя АТО

На Волині школі хочуть присвоїти ім’я Героя АТО
У селі Залізниця Любешівського району школу хочуть назвати іменем загиблого Героя Івана Пасевича.

Місяць триватиме громадське обговорення цього подання, але воно фактично є тільки дотриманням процедури. Іван Пасевич є героєм і прикладом для наслідування для своїх земляків, – пише газета День.

Іван Пасевич, старший лейтенант Збройних сил України, випускник академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного, заступник командира 3-ї роти 80-ї окремої аеромобільної бригади. Загинув 16 серпня 2014 року під час звільнення села Красне Краснодонського району Луганської області — під час обстрілу терористами з «Градів» своїм тілом закрив від вибуху двох побратимів, завдяки чому вони залишилися живі.

Він жив у Львові, але за проханням батьків його поховали у рідному селі Залізниця Любешівського району на Волині.

У селі одну з вулиць назвали його іменем, відкрили сквер у пам’ять про Івана Пасевича та учасників АТО, у Володимир-Волинському педагогічному коледжі, де навчався, встановили пам’ятний меморіал.

Є пам’ятна дошка і на Залізницькій школі, яку закінчив. Нині її колектив хоче, щоб закладу присвоїли ім’я Івана Пасевича, який, як зазначено у поданні на присвоєння імені, «зробив вагомий внесок у виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.