Поліщук не приїхав на зустріч з тролейбусниками

Поліщук не приїхав на зустріч з тролейбусниками
Працівники Луцького підприємства електротранспорту досі не можуть знайти спільної мови з представниками нової влади в місті.

Тиждень тому через заборгованість по заробітній платі вони мали намір організувати страйк і блокувати роботу підприємства. Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук тоді під тиском обуреного колективу пообіцяв людям гроші на зарплату, - пише ВАР.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО З ЗУСТРІЧІ

Кошти на зарплати перерахували, але залишилася незакритою проблема з оплатою електроенергії.

Так, ще 12 червня Ігор Поліщук повідомив, що дав розпорядження перерахувати понад 1,3 мільйона гривень на погашення заборгованості за спожиту електроенергію, та кошти як виявилось надійшли лише 14 червня увечері. Та й то лише після того, як директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Ігор Грицюк оприлюднив інформацію про невиконання обіцянки.

15 червня зранку відбулася зустріч керівників міста з працівниками ЛПЕ.

Щоправда, замість Ігоря Поліщука в депо приїхали його заступники Костянтин Петрочук і Григорій Недопад разом з директором департаменту економічної політики Олександром Озіновичем.

«Борг перед обленерго за використану електрику становить понад 1,3 мільйона. Щомісяця термін оплати до 6 числа і через десять днів — 16-го нам би прийшло попередження про відключення. За кожен день прострочення платежу підприємство отримує по 900 гривень штрафу. Ви хочете, щоб підприємство зупинилось? Чому ви не гасите заборгованість по пільговим перевезенням?» – запитав їх директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Ігор Грицюк.

Натомість чиновники запевняли, що виконали дані обіцянки — перерахували 1,089 та 1,338 мільйони гривень підприємству за надані послуги з перевезення пільговиків. Тож наразі борг міської влади перед ЛПЕ зменшився до майже 4 мільйони гривень.

«Скажіть мені будь-ласка, цих 3 чи 4 мільйони гривень вирішують ситуацію на підприємстві? Ні! Вони не рішають ситуацію, бо підприємство має інші борги», – додав Костянтин Петрочук.

За його словами, міська влада і так достатньо робить для того, аби утримувати підприємство на плаву. Однак Костянтин Петрочук не зауважив через скільки часу відбувається погашення, в той час як керівництво ЛПЕ поряд з касовими надходженнями розраховує і на ці суми. Саме від цього і залежить вчасна виплата заробітної плати, сплата податків та комунальних платежів.

«Якби всі пасажири платили за проїзд — певно такої мови і не було б. Але хто тоді буде возити пільговиків? Тому повторюсь: Луцьке підприємство електротранспорту — це соціальне підприємство і ми залежимо від міської влади та того, як вчасно міська рада буде гасити вартість пільгових перевезень. Від цього ми відштовхуємось і живемо. Ми не можемо говорити про належно дохідність та самоутримання підприємства, поки ми залежимо від міської влади і пільгового пасажира», – зауважив Ігор Грицюк.

Працівники ЛПЕ, які зібрались на зустріч з керівництвом міста, також двозначно відреагували на слова Костянтина Петрочука щодо коштів, які міська рада невчасно виплачує підприємству за пільгові перевезення.

«Звісно залежить від цього ситуація – ми получатимемо вчасно зарплату і будемо говорити не про борги, а про підвищення зарплати. А ви не хочете платити, граєтесь з нами, дурите своїми обіцянками. У вас не така зарплата, як у нас, ви не живете за 3200 в місяць, а ми виживаємо», – заявила одна з працівниць ЛПЕ.

Натомість, інша жінка зауважила, що влада постійно наголошує на тому, щоб лучани вчасно сплачували за комунальних послуги, в інакшому випадку — штрафи. Мовляв, чому ж самі не виконують цього та не виплачують вчасно кошти тролейбусникам.

Зрештою працівники ДЕПО майже годину намагались з’ясувати у Петрочука та Недопада, скільки ще буде тривати така ситуація. Ті відповідали тезами, які раніше озвучував Поліщук: ЛПЕ має бути прибутковим, а не "сидіти" на дотаціях.

Зрештою Григорій Недопад пообіцяв винести питання проблеми ЛПЕ на найближче засідання виконавчого комітету, під час якого й обговорять шляхи виходу з ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пообіцяє і зірку з неба! Виконувати цього ніхто не буде...
Відповісти
Да немає Романюка. Колись Поліщук критикував Романюка , а тепер хай спробує. Ще лучани будете плакати за Романюком.
Відповісти
Недопад обіцяє винести питання проблеми ЛПЕ на найближче засідання виконавчого комітету, а там приймуть рішення - підняти вартість проїзду. Ось на що здатна команда Поліщука.
Відповісти
Останні новини
Поліщук не приїхав на зустріч з тролейбусниками
15 червень, 2017, 09:55