На Волині видали книгу про загиблих бійців АТО

На Волині видали книгу про загиблих бійців АТО
У Нововолинському вищому професійному училищі відбулася година пам’яті, присвячена бійцям, які загинули в зоні АТО.

Захід присвятили загиблим в АТО Ігорю Кантору, Сергію Бугайчуку,Андрію Комаристому, Вадиму Демчуку, Олександру Смирнову, Петру Морозу, Василю Касьяну, Богдану Корнелюку., - інформує сайт Нововолинської міської ради.

Під час заходу директор училища Валентина Приступа презентувала «Книгу подвигу і пам’яті полеглих за Україну випускників професійно-техніч­них навчальних зак­ла­дів Волинської облас­ті», де згадуються імена восьми загиблих колишніх учнів ВПУ.

На видання книги Фонд народного депутата Ігоря Гузя виділив 4 тисячі гривень, що частково покрило витрати.

Була присутня автор книги – Світлана Юрченко, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області.

"Написання подібного друкованого видання задумувала вже давно. Було зібрано і опрацьовано багато матеріалу, досліджено увесь нелегкий шлях загиблих в АТО хлопців. Спочатку була ідея просто зібрати біографічні дані полеглих бійців, але пізніше прийняла рішення надрукувати і спогади викладачів, одногрупників, друзів та родичів воїнів, адже це зробить книгу «живішою». Це не має бути просто книга пам’яті, яка лежатиме «для галочки» в бібліотеках, а щоб її було цікаво читати молоді", - зазначила автор.

Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Про кожного бійця звучали зворушливі віршовані слова, уривки спогадів, та й просто добрі слова. Батьки бійців щиро дякували дирекції училища, автору книги та всім, хто долучився до її видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині видали книгу про загиблих бійців АТО
25 червень, 2017, 15:02