Лучани проти того, щоб влада знімала гроші з будівництва школи №27

Лучани проти того, щоб влада знімала гроші з будівництва школи №27
Депутат Тарас Шляхтич, якого обирали на 55-му мікрорайоні, каже, що його виборці категорично проти того, аби 10,5 млн гривень «знімали» із будівництва школи та залучали на ремонтом вулиці Липинського.

Про це він заявив 26 червня під час засідання бюджетної комісії.

Шляхтич зауважив, що рішення про перерозподіл коштів – абсолютно непродумане. Адже невідомо, яким чином можна пов’язати будівництво школи, рішення виділення коштів на її добудову та ремонтом вулиці Липинського. Мовляв, вулиця не має жодного стосунку до школи - так, вона стосується проходу, але не зв’язана з освітнім закладом інфраструктурно. Шляхтич повідомив, що поспілкувався із дуже великою кількістю мешканці мікрорайону.

«Там ніхто не підтримує зняття 10,5 мільйонів» – зауважив Шляхтич. Люди не розуміють цього рішення, бо вже дуже давно чекають на школу, в яку зможуть ходити їхні діти.

«Напевно в будівництві цієї школи забагато політики останнім часом», - підсумував депутат

Член бюджетки Павло Данильчук також пригадав, що під час голосування за виділення коштів на добудову школи депутати одностайно виступили за.

«Вулиця Липинського може місяць почекати»,- зауважив Данильчук. Адже навіть у рамках ремонту дороги не входить ремонт повороту до самої школи. Тому з часом, можливо, кошти на цю дорогу знову доведеться шукати, а школа залишиться ні з чим.

«Якщо ми говоримо, що це пріоритет – то це має бути перше місце, а не друге-пяте-десяте…Ви відтягуєте процес», - звернувся до заступника міського голови Григорія Пустовіта громадський діяч Юрій Моклиця.

А радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев зауважив, що ремонт на вулиці Липинського дійсно потрібний і є дуже важливим питанням. Над його проведення мізкували ще минулого року, розробляли документацію, а до робіт взялися, як тільки дозволили погодні умови.

Яковлев зауважує: якщо кошти з будівництва школи заберуть, невідомо, як далі має вчиняти підрядник. Адже він може зібрати робітників та техніку і просто залишити будівництво.

«Чи зможете це відновити, якщо кошти з’являться у листопаді, я дуже сумніваюся… Не можна говорити будівельнику: ти школу будуй, а ми з тебе знімемо гроші», - зауважив радник губернатора.

Натомість Пустовіт сказав, що Луцькада стовідстоково виконує свої зобов’язання. Він також пояснив причину перекидки коштів тим, що дорога не менш важлива, ніж нова школа.

Зрештою бюджетна комісія Луцькради не змогла назбирати голосів, аби рекомендувати сесії 10,5 млн гривень, запланованих на будівництво школи №27, перенаправити на капітальний ремонт вулиці Липинського.

Долю цього питання вирішать депутати під час сесії.

Нагадаємо, школа №27 потрапила у ТОП-5 невиконаних обіцянок голови обласної ради Ігоря Палиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На дорозі легше красти.
Відповісти
Я лучанин і я ЗА зняття коштів з будівництва школи!
Це будівництво повинно бути оплаченим з обласного бюджету!
Відповісти
Останні новини
Лучани проти того, щоб влада знімала гроші з будівництва школи №27
26 червень, 2017, 15:58