«Козюра кинув сюрприз», - Поліщук про голосування по бюджету

«Козюра кинув сюрприз», - Поліщук про голосування по бюджету
Луцька міська рада не змогла з першого разу проголосувати зміни до бюджету. Під час голосування для ухвалення рішення бракувало одного голосу і в засіданні оголосили перерву, під час якої в.о. мера Ігор Поліщук сказав: «Козюра кинув сюрприз», маючи на увазі, що з "укропівської" більшості кнопку "за" не натиснув лише Андрій Козюра.

Це відбулося 29 червня під час сесії ради.

Нагадаємо, в змінах до бюджету є й питання про зняття грошей зі школи №27. Саме воно й спровокувало дискусію.

«Хочу сказати, що в цих 49 мільйонів, яких не вистачає, не передбачений перерахунок у зв'язку із збільшенням заробітної плати для робітників. Також не врахували 5 мільйонів гривень на спортзал. Також меблі, парти, устаткування вписані за цінами 2010-го року. Ціни з того часу змінились. Також не передбачені кошти на фізичний, біологічний, хімічний кабінети. Як діти мають займатись?» - сказав під час обговорення в.о. мера Ігор Поліщук.

Крім того посадовець повідомив, що голова Волинської облради Ігор Палиця отримав запевнення від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про виділення Луцьку на школу №27 25 мільйонів гривень.

«Поруч зі школою є дитячий садочок, і там проблемна каналізація. Також є проблемна дорога, яка веде до школи. Вулиця Липинського дуже проблемна», - додав він, пояснюючи, чому гроші зі школи хочуть перевести на ремонт вулиці Липинського.

Натомість депутат Павло Данильчук зауважив, що на сесію потрібно було запросити представника фірми, яка будує освітній заклад.

«Школа потрібна однозначно. Треба запрошувати підрядника, коли розглядаємо це питання. Також необхідно організувати виїзд депутатів до школи, фракції щоб подивились, що там робиться. Дійсно, там не дорога, а шлях до школи», - мовив він.

В свою чергу народний депутат Ігор Лапін висловив думку, що спочатку потрібно робити водовідведення та дренажі, а потім вже дорогу. Адже так вона швидко зруйнується.

«Дорога треба. Школа треба. Я вважаю, що необхідність водовідведення - це проблема забудовників, які допустили цю проблему. Прошу перевірити і притягнути до відповідальності тих, хто погоджував проект будівництва. Якщо не зробимо водовідведення, то швидко «вгробимо» дорога», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Козюра кинув сюрприз», - Поліщук про голосування по бюджету
29 червень, 2017, 12:35