Луцька міськрада програла суд про «авторитарні» зміни до Регламенту

Луцька міськрада програла суд про «авторитарні» зміни до Регламенту
Луцький міськрайонний суд задовольнив позов депутата Луцької міської ради Артема Запотоцького щодо незаконного внесення змін до Регламенту.

Про це повідомили під час судового засідання у понеділок, 10 липня.

Позивач просив визнати незаконним рішення про внесення змін до Регламенту. За його словами, це зробили з порушеннями, а самі зміни суперечать законодавству України.

Обранець громади наголосив на тому, що сам проект рішення депутати отримали під час пленарного засідання сесії, а розглядала його лише одна комісія в перерві сесії.

Представник позивача, адвокат Ростислав Дудяк зазначив, що такою процедурою прийняття змін порушено права депутата Запотоцького, а також права його виборців, адже його посада виборна.

Представник відповідача заступник начальника юридичного відділу Луцької міської ради, начальник відділу судового представництва Наталія Юрченко зауважила, що такою процедурою жодним чином не порушені права депутата, а він вправі доповнювати та вносити зміни до Регламенту. Також юристка посилалася на рішення сесій інших міст щодо змін до Регламенту.

Після виступів сторін та уточнювальних запитань суддя Луцького міськорайонного суду Андрій Олексюк задовольнив позов Артема Запотоцького в повному обсязі, але рішення набуде законної сили після 10 днів, якщо відповідач не подасть апеляційну скаргу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька міськрада програла суд про «авторитарні» зміни до Регламенту
10 липень, 2017, 18:31