Звільнили лідера профспілки шахти «Бужанська»

Звільнили лідера профспілки шахти «Бужанська»
12 липня лідера Незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдана Макарчука звільнили з роботи за порушення техніки безпеки.

Про причини звільнення розповів інтернет-виданню “БУГ” директор копальні Руслан Шатковський.

“Із понеділка на дільниці №1 грози почали питати про виплату заробітної плати, адже у нас була заборгованість перед працівниками (160 процентів за травень і червень). Поспілкувавшись із гірниками, дійшли до порозуміння і вирішили працювати до п’ятниці. Вчора їм виплатили 25 процентів зарплати, сьогодні – 16 процентів. Люди із розумінням поставилися до того, що заробітна плата буде на цій неділі і спустилися в шахту.

У вівторок зранку Богдан Макарчук, прибігши на другу дільницю, сказав виїжджати раніше, бо о 12:00 відбудуться збори. Я з ним спілкувався і повідомив, що збори будемо робити після робочої зміни. Богдан опустився в 8:30 у вибій, попав туди в 9:30, покинув вибій о пів на 12-ту, а о 12-й вже був на стволі. Із працівником шахти самовільно загнав “козу” (вагонетка без передніх і задніх бортів) в кліть, чим блокував виїзд людей з шахти – спуск другої зміни, виїзд першої. Він з шахти не виїздив і в шахту нікого не впускав.

Тут на місці був юрист Порплиця, я особисто попросив його переговорити з Богданом і не робити всяких неправильних рухів. Диспетчер викликав наряд поліції, подзвонив на ВГРЧ про те, що заблокований аварійний вихід з шахти. Після перемовин з Порплицею Макарчук заспокоївся. Проте він порушив всі правила техніки безпеки, адже не мав права запихати рухомий склад в кліть. Тому була створена комісія з розслідуваня і на основі порушень складений наказ про звільнення його з роботи”, – прокоментував ситуацію директор шахти “Бужанська” Руслан Шатковський.

З його слів, Богдан Макарчук хоче довести, що його неправомірно звільнили.

“Якщо так думає, хай звертається в суд”, – резюмує керівник копальні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Звільнили лідера профспілки шахти «Бужанська»
13 липень, 2017, 14:17