З Білорусі депортували волинян, які збирали чорниці

З Білорусі депортували волинян, які збирали чорниці
Білоруські прикордонники затримали за незаконний перетин кордону 10 українців.

Про це йдеться на сторінці Ратнівської РДА у Facebook.

Працівники Пінського прикордонного загону затримали за незаконне перетинання держрубежу 10 українців, двом з яких ще не виповнилось 16 років.

Вісьмох дорослих громадян України притягнули до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством Республіки Білорусь, в тому числі і у вигляді депортації.

Крім цього, після передачі правопорушників українській стороні, їх притягнули до адмінвідповідальності за порушення прикордонного законодавства України.

Лише з початку сезону збору чорниці у цьому році за 12 днів липня прикордонники Луцького загону з профілактичною метою та відповідними роз’ясненнями законодавства було повернули від державного кордону 95 осіб.

Державна прикордонна служба України нагадує громадянам, що відповідно до українського законодавства за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України наступає адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку потягом року було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 - 8500 грн.).

Відповідно до законодавства Республіки Білорусь за порушення державного кордону наступає, як адміністративна так і кримінальна відповідальність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.